Olisitko keksinyt itse? Suomalaisten kotien muovipusseja järjestellyt Ilana tajusi yksinkertaisen ratkaisun säilytysongelmaan

Hyvästi rönsyilevät muovipussit! Ilana kehitti täydellisen tavan säilyttää ja järjestää muovipussit.

Näyttääkö tutulle? Ei hätää, Ilanalla on ratkaisu pulmaan!

23.7.2019 16:53

Kun on kyse suomalaisten kotien järjestyksestä, on ammattijärjestäjä Ilana Aallolla ratkaisu pulmaan kuin pulmaan.

Aalto pitää muovipusseja yhtenä suomalaiskotien ongelmallisimpana tavararyhmänä.

Aalto kertoo, että moni on jopa maksanut hänelle muovipussien järjestämisestä.

– Se on jollakin tavalla multihuipentuma meidän tavaraongelmallemme. En syytä asiakasta, vaan ymmärrän miten tämä on käynyt. Tulee kuitenkin sellainen olo, että mitä ihmettä.

Näppäränä järjestelijänä Aalto on keksinyt ongelmaan ratkaisun, josta hän kertoo myös blogissaan Paikka Kaikelle. Kokosimme blogista Aallon ohjeet kätevään ”muovipussikoteloon”.

1. Lajittele

– Voit lajitella pussit koon tai käyttötarkoituksen mukaan. Käypä lajittelu voi olla esimerkiksi roskapussit, pikkupussit, hienot pussit ja jättipussit.

2. Unohda viikkauksien kanssa näpertely

– Koska sinulla on nyt muovipusseja kohtuullinen määrä, voit säilyttää ne rennosti neliöiksi taiteltuina tai vaikka solmulle kieputettuina, jos rypistyminen ei haittaa. Viikkauksilla ei ole niin väliä, koska lajin mukaan järjestetyt pussit löytyvät joka tapauksessa helposti.

3. Määrää joka lajille oma paikka

– Itse tykkään säilyttää roskapussien kokoiset roskiskaapissa ja muut kassit keittiön yleiskomerossa ”pystyviikattuna” lehtikoteloihin. Säilytän samalla tavalla myös kestokassit ja paperikassit.

Tadaa! Kassit järjestyvät siististi lehtikoteloon.

Kestokassi ajaa muovipussin aseman

Ekologisista syistä johtuen, moni kauppa on tehnyt muovipusseista maksullisia.

Aalto muistuttaakin blogissaan, että hyvä tapa on lopettaa muovipussien käyttäminen kokonaan – tällöin myös säilytysongelma ratkeaa!

– Nyt ihan oikeasti se kesto- tai puuvillakassi käsilaukkuun tai auton takakonttiin, niin se kerrankin on siellä kun sitä tarvitaan! Myös käytetty muovikassi käy, hän vinkkaa.

Lisäksi vuosien varrella kaappiin kertyneet muovikassit voi viedä muovikeräyspisteeseen.

– Olen itse ollut ottamatta ja ostamatta kaupan kasseja jo useita vuosia, mutta ei meiltä kassit ole loppuneet. Niitä tulee kyläilijöiden ja sukulaisten mukana ja välillä käy niin, ettei se kestokassi sitten ollutkaan siellä käsilaukussa – jos tavara ei mahdu taskuun, on pakko ottaa muovikassi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?