Espoon ja Helsingin välissä sijaitsee saari, jonka kätköissä taiteilija mökkeilee – nyt viiden minuutin päässä rannasta sijaitseva erikoinen kohde on myynnissä

Julkaistu:

Mökki on myynnissä 890 000 eurolla.
Espoon Keilaniemen ja Helsingin Lehtisaaren välissä sijaitsee saari, joka vaikuttaa ensisilmäyksellä asumattomalta. Kun Leppäluoto-saarta tarkastelee lähempää, käy ilmi, että puiden kätköissä on mökki, joka on nyt myynnissä.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.


Mökin omistaa 78-vuotias taiteilija Kimmo Pyykkö. Pyykkö osti saaren yli kymmenen vuotta sitten.

– Minulla oli unelma, että myrskyisellä säällä voin pyytää ystäväni viettämään iltaa kanssani. Rannassa sanoisin, että menemme kohteeseen veneellä. Kaverini kauhistuisivat, ettei se onnistu myrskyllä, mutta todellisuudessa matkaa mökille olisi vain muutama minuutti, taiteilija kertoo Ilta-Sanomille.

Matka saarelle ei tosiaankaan ole pitkä. Oikotien ilmoituksen mukaan Kaskisaaresta ja Lauttasaaresta mökille pääsee noin viidessä minuutissa.


Pyykkö kuvailee saaren tunnelmaa lystikkään maagiseksi.

– Kontrasti tulee siitä, että intiimi ja rauhallinen saari sijaitsee aivan Keilaniemen piilaakson vieressä.

Saarella ei ole muuta asumusta.

Ennen Pyykköä tontilla oli hirsirakennus, jonka taiteilija kunnosti. Saarella olleen varaston Pyykkö muutti ateljeeksi.

Päärakennuksen kahdella sivulla on terassit, jonka lisäksi läntisellä puolella on erillinen lasitettu kesäkeittiö. Omavaraiselle mökille ei tule sähköä, mutta kiinteää valaistusta varten sähkön voi tuottaa aurinkopaneelilla. Veden saa makeavesikaivosta, joka toimii aggregaatilla.


Pyykkö kertoo myyvänsä kohteen, koska aika ei riitä saarella käymiseen.

– Teen paljon töitä, jonka takia tuntuu, etten ehdi olla käydä mökillä tarpeeksi.

Hän kuitenkin paljastaa, että saaresta luopuminen tuntuu vaikealta. Jää nähtäväksi, vaihtaako mökki todella omistajaa. Kiinteistövälittäjä Juha Kuhasen mukaan kiinnostuneita on ainakin riittänyt. Hän kuvailee kohdetta erikoiseksi.

– Kohde sopii esimerkiksi veneilijöille. Vaikka saari sijaitsee aivan Keilaniemen ja Lehtisaaren tuntumassa, kaupungin melut eivät kuulu sinne.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt