Näin sijoitat terassin oikein – Huvila & Huussin maisemasuunnittelijan vinkit

rac

Julkaistu:

Huvila & Huussi
Moni rakentaa kesämökille terassin, mutta sijoittaa sen väärin.
Huvila & Huussista tutun maisemasuunnittelija Eva Wuiten mukaan etenkin rinnetonteilla näkee usein, että terassi sijoitetaan suoraan talon kylkeen.

Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole paras ratkaisu, sillä korkeuserojen vuoksi tarvitaan myös kaiteita, jolloin lopputuloksesta voi tulla liian rakennettu.

Luonto jää toissijaiseksi.

Esimerkki rinnetontille rakennetusta terassista nähtiin Huvila & Huussin jaksossa, jossa uudistettiin ex-jääkiekkoilija Jere Lehtisen merenrantahuvilan pihaa. Ohjelmassa 440-neliöinen terassi vaihdettiin pienempään.
  • Lue lisää: Ex-kiekkoilija Jere Lehtisen hulppea merenrantahuvila kokee muutoksen tv:ssä – yllättävä näky pihalla saa Jaana-vaimon mietteliääksi
Wuiten mukaan vapaa-ajankohteiden terasseja kannattaa miettiä kokonaisuutena. Terassi kannattaa sijoittaa niin, että piha pysyy toimivana mutta ei näytä liian rakennetulta.


– Tälläkin pihalla terassi oli rakennettu ympäriinsä ja ratkaisut olivat kantikkaita, ja siihen vielä kaiteet. Tällöin terassi on vähän eri paria luonnon kanssa. Minun mielestäni kannattaisi miettiä kaksi kertaa ennen kuin tuohon ratkaisuun lähtee ja miettiä, missä kohtaa on paras näköala ja missä ilta-aurinko. Joskus terassi tai oleskelutila kannattaa siirtää vähän kauemmaksikin, Wuite neuvoo.

Terassin voi sijoittaa vaikkapa alemmas tontille. Näin vältytään kaiteilta, ja terassilta on helppa kulkea kalliolle, pihalle, nurmikolle tai minne vaan.

– Silloin rakenteet, mitä sinne tuodaan, ovat enemmän osa luontoa eivätkä irrallisia karsinoita tai härpäkkeitä talon suorassa läheisyydessä. Silloin minun mielestäni ratkaisu on harmonisempi arkkitehtuurin ja ihanan luonnon kanssa, Wuite sanoo.

Katso ylhäältä videolta Eva Wuiten terassiohjeet!

Ilta-Sanomat kuuluu samaan Sanoma-konserniin Huvila & Huussi -ohjelmaa esittävän Nelosen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt