5 vinkkiä: Näin käytät jääkaappia kesällä – osaatko sijoittaa ruoat oikein?

Julkaistu:

Jääkaappi
Osaatko sijoittaa ruoat kesähelteellä jääkaappiin oikein?
Useimmiten poisheitetyn ruuan hiilijalanjälki on huomattavasti suurempi, kuin normaalia viileämmän jääkaapin vaatiman sähkön, Verkkokauppa.com kertoo tiedotteessa.

Ruokahävikkiä voi välttää, kun osaa käyttää jääkaappia kesähelteillä oikein. Erityisen tärkeää on sijoitella ruoat jääkaappiin oikein.

– Perinteisesti jääkaapin ovi on lämpimin paikka ja takaosa viilein. Eri elintarvikkeet vaativat erilaisia säilytyslämpötiloja, Verkkokauppa.comin tuotepäällikkö Riku Marjeta kertoo tiedotteessa.


Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että jääkaapin lämpötila vaihtelee yleisesti plus kahdesta asteesta kuuteen asteeseen. Alahyllyillä on kylmempää kuin ylähyllyillä.
Kylmää vaativat tuotteet, kuten kalat, voi sijoittaa myös kylmälokeroihin, Verkkokauppa vinkkaa.

Jos ruoka vaatii siirtämistä vaikkapa kodin ja mökin välillä, kannattaa reissulle ottaa mukaan moderni kompressiokylmälaukku.

– Se pystyy jäähdyttämään todella kuumissakin olosuhteissa ja pitämään kalat ja lihat kylminä kovemmassakin menossa, Marjeta sanoo.

5 vinkkiä jääkaapin ja kylmälaitteiden käyttöön:

  1. Pidä huoli, että jääkappisi on tarpeeksi viileälle säädetty. Ruokaviraston ohjeistuksen mukaan 2-6 astetta on oiva lämpötila.
  2. Älä avaa ovea turhaan, sillä joka kerta kun ovi avataan, jääkaapin ja ruokien lämpötila nousee.
  3. Jos pakkaat jääkaapin täyteen ruokaa, on erityisen tärkeää laskea jääkaapin lämpötilaa, jotta kaikki elintarvikkeet varmasti viilenevät tarpeeksi.
  4. Hanki kylmälaukku, joka kykenee jäähdyttämään itsensä. Kylmälaukku kannattaa esiviilentää verkkovirrassa ennen reissuun lähtemistä. Mikäli kyseessä on tavallinen kylmälaukku, koita pitää se mahdollisimman täytenä. Tällöin se pysyy pidempää kylmänä. Hanki myös riittävä määrä laadukkaita kylmävaraajia.
  5. Kylmälaitteiden toimivuus on myös syytä tarkistaa säännöllisin väliajoin, koska kuuma ilma pistää vanhat laitteet koetukselle. Uuteen vaihtaminen kannattaa tehdä ennen kuin vanha hajoaa. Useissa uusissa laitteissa on LED-näyttö, joka kertoo suoraan jääkaapin lämpötilan. Näin jääkaappiin ei tarvitse jättää yöksi lämpömittaria.
Korjattu sana Evira Ruokavirastoksi 2.7. klo 10.03.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt