Yli 10 000 suomalaista kertoi tilinsä saldon – onko sinulla enemmän?

Julkaistu:

Me Naiset
Sanotaan, että suomalaiset ovat kovia makuuttamaan rahojaan tilillä. Me Naisten lukijat paljastivat käyttötiliensä saldot.
Rahan tilillä makuuttamisen järkevyydestä voidaan olla montaa mieltä. Moni kannattaa ylimääräisten varojen sijoittamista, toinen koulukunta taas uskoo, että täällä eletään vain kerran, joten rahasta kannattaa ottaa ilo irti.

Sijoittamissa monelle muodostuu esteeksi kuitenkin se, ettei oikein tiedä, miten aloittaa. Myös Me Naisten toimituspäällikkö Salla Stotesbury kirjoitti kolumnissaan aiheesta jokin aika sitten.

– Tietoa on siis tarjolla ylenmäärin, mutta isoin ongelma taitaa olla kiinnostuksen puute ja puhdas laiskuus. Ei huvita. Vaikealta tuntuu, vaikkei oikeasti varmaan ole, Salla kertoo.

Rahaa jää siis tileille makoilemaan, mutta paljonko sitä meillä suomalaisilla oikein on?

Kehotimme hiljattain Me Naisten lukijoita kurkkaamaan, paljonko heillä on tilillään rahaa. Vastauksia kyselyyn tuli lyhyessä ajassa yli 10 000. Kyselyssä keskityttiin erityisesti käyttötilin saldoon.

Satasia vai tonneja?

Vastauksista kävi ilmi, että suomalaisten tileillä makaa hyvin erisuuruisia summia. Useimmilla säästössä oli 200–400 euroa ja 400–700 euroa: molemmat vastausvaihtoehdot keräsivät seitsemän prosenttia vastauksista.

Kaksi seuraavaksi suurempaa luokkaa eli 700–1000 euroa ja 1000–1500 euroa saivat vastaajilta kuuden prosentin kannatuksen. Yhtä paljon oli heitä, joilla oli tilillään 2000–3000 euroa ja yli 10 000 euroa.

Vastausten perusteella voisi siis tiivistää, että suomalaiset pitävät yleisimmin käyttötilillään 201–700 euroa.

48 prosenttia vastaajista mahtuvat haarukkaan 0–2000 euroa. Kun summaa kasvatettiin 3000 euroon, saatiin mukaan jo 54 prosenttia vastaajista.

Toisaalta peräti 25 prosentilla vastaajista oli tilillään yli 10 000 euroa.

Taloustieteen professori Panu Kalmi kertoi aikaisemmin julkaistussa Me Naisten taloustestissä, että rahaa kannattaisi pitää tilillä ainakin sen verran, ettei tarvitsisi koskaan ottaa pikavippiä.

– Tilanteen voi välttää sillä, että pitää sukanvarressa rahaa kuukauden palkan verran. Siihen kannattaa jokaisen pyrkiä, Kalmi kertoo.

Voit kokeilla taloustaitojasi ja tehdä testin täällä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Ikävä yllätys vaanii suomalaisia vuoden lopussa – huomasitko sinä tämän uudistuksen verokortissa?

1 378 euroa säästöön helposti – kolme vaihtoehtoista tapaa toteuttaa suosittu rahahaaste

5 kotitaloutta kertoo, kuinka paljon ruokaan kuluu kuukaudessa – pihistelijä syö ateriansa ulkona

Emmi-Liia, 33, shoppaili 3000 euron rahastosalkun sileäksi – kertoo nyt, millaista on olla hyvä kuluttaja mutta huono säästäjä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt