Niksi-Pirkan muovipulloansa ja Seijan kolmen aineksen liemi – näillä karkotat hyttyset

Julkaistu:

Hyttyset
Näillä vinkeillä pidät inisijät loitolla juhannuksen juhlinnan keskellä.
Keskikesä on pian täällä ja niin ovat myös hyttyset. Kerroimme viime viikolla kauppojen hyllyillä pursuavista erilaisia hyttyskarkottimia, kuten hyttysimureista.

Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa arvokkaisiin hyttyskarkottimiin. Onneksi hyttysiä voi karkottaa myös edullisimmilla konsteilla!

Marttojen vinkit: askartele hyttysverkosta

Martat muistuttavat aivan ensimmäisenä, että ikkunoita ja ovia ei kannata jättää auki kesäisin.

– Myös takan pelti kannattaa muistaa laittaa kiinni.

Hyttysmyrkyt pitävät hyttyset loitolla, mutta Martat ovat huomanneet, että hyttysten karkottajana toimii myös mäkäräismyrkky.

– Se tehoaa hyttysiinkin.

Lisäksi Martat vinkkaavat ostamaan hyttysverkkoa ja askartelemaan siitä suojan niin terassipöydän alle kuin sängyn yläpuolelle. Martat muistuttavat, että myös nuotion polttaminen voi auttaa taistelussa hyttysiä vastaan.Hyttyskarkottimien klassikko: tuuletin ja sukkahousut

Suomen oudoimmaksi kutsuttu hyttysansa on jo useamman kesän ajan rakentunut tuulettimesta ja sukkahousuista. Ansa on alun perin lähtöisin Pirkka-lehdestä.

Edullinen viritys perustuu siihen, että tuulettimen päälle pingotetut sukkahousut vangitsevat hyttyset lahkeisiin.


Niksi-Pirkan hyttysansat: käytä hyväksi ruokakomeroa

Niksi-Pirkka ehdottaa pomminvarmaksi hyttysansaksi keittiökaapista löytyvien ainesosien sekoittamista.

Ansan teossa halkaistaan ensin muovipullo, jonka jälkeen pullon alaosaan kaadetaan sitruunamehua ja hunajaa. Tämän jälkeen pullon yläosa laitetaan alassuin pohjan päälle (katso havainnollistava kuva alta). Ainesosat sekoittuvat ja muodostavat hiilidioksidia, joka muistuttaa ihmisten hengitystä. Hyttyset menevät sisään, mutta eivät pääse ulos.


Myös muita makeita seoksia kannattaa kokeilla. Ilta-Sanomien lukija Seija kertoo kokeilleensa erilaisten ainesosien seosta hyttysten karkottamiseen. Seijan ”karkoitusliemeen” kuuluvat vesi, siirappi ja hiiva.

Seoksen lisäksi Niksi-Pirkka vinkkaa kokeilemaan mentholin tuoksuista kylmägeeliä, joka vaikuttaa ajavan hyttysiä kauemmas.

Myös valkosipuli karkottaa hyttyset, ja Niksi-Pirkka vinkkaa askartelemaan valkosipulin kynsistä esimerkiksi roikkuvat korvakorut.Lähteet: Martat ja Niksi-Pirkka

Mikä on sinun vinkkisi hyttysten loitolla pitämiseksi? Oletko rakentanut itse hyttysansan? Kerro vinkeistäsi kommenttikentässä tai lähetä kuva hyttyskarkottimestasi rakennusohjeen kera osoitteeseen taiga.hakkila@iltasanomat.fi!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt