Jenny luopui sohvistaan eikä voisi olla tyytyväisempi – olohuoneeseen löytyi reilusti parempi sisustusratkaisu

Julkaistu:

Me Naiset
Sohvan ei tarvitse olla olohuoneen keskipiste, Jenny ja hänen puolisonsa huomasivat.
Kun Jenny Klemetti, 23, katselee nykyisin olohuonettaan, hän usein miettii yhtä asiaa:

– Miksi emme luopuneet sohvistamme aiemmin tai jättäneet niitä kokonaan hankkimatta?

Siniset sohvat hän osti puolisonsa kanssa aikoinaan kierrätyskeskuksesta – hetken mielijohteesta. Sohvat tulivat osaksi pirkanmaalaisen rintamamiestalon olohuonetta kolmen vuoden ajaksi.

– Emme sen kummemmin asiaa edes miettineet, sillä kaikillahan on sohva. Käytimme sohvia kuitenkin melko satunnaisesti, vaikka ne olivatkin koko ajan olohuoneessamme. Eniten niitä käytti koiramme, hän kertoo Me Naisille.

Vuosi sitten Jenny alkoi miettiä, josko he pärjäisivät ilman sohvia. Kun Jenny lainasi höyrypesurin eikä sohvista tullut puhtaita useamman höyrytyksenkään jälkeen, hän teki päätöksen: sohvat saisivat lähteä. Mies oli samaa mieltä.

He toimittivat kuluneet sohvat paikalliseen hyötyjätekeskukseen.

Sohvat olivat myös epäkäytännölliset

Sohvat ovat suomalaisen olohuoneen keskipiste, vaikka sisustustyylit ovat nykyään entistä moninaisemmat. Suomalaiset asuvat myös entistä pienemmissä kodeissa, jossa sohva voi olla liian massiivinen huonekalu.

Silti Jennykin on kuullut jälkikäteen ihmettelyjä siitä, miksi heillä ei ole sohvaa. Kun Jenny kirjoitti sohvattomuudesta blogissaan, lukijat kommentoivat, että ”ilman ei osaisi olla” ja ”meillä sohva hoitaa kotitoimiston virkaa”.

Jennyn perhe ei ole kaivannut sohviaan kertaakaan. Jennyn mielestä olohuone on nyt huomattavasti avarampi ja viihtyisämpi – sekä paljon vaivattomampi siivota.

– Sohvamme olivat epäkäytännölliset ja veivät kohtuuttomasti tilaa sekä määrittivät pienen olohuoneemme järjestyksen. Oleskelu- ja leikkitilaa on nyt paljon enemmän, ja järjestystä on helpompi muutella mielensä mukaan.

Istumapaikoistakaan ei ole tullut pulaa sohvattomassa olohuoneessa. Kun laiskanlinnat kannettiin pois, Jenny toi olohuoneeseen vanhan keinutuolin ja puisen arkun. Istuimina toimivat tarvittaessa myös vanha radio sekä nahkapalli.

Mikäli Jenny ja hänen miehensä joskus vielä innostuvat sohva-ajatuksesta, on heillä suunnitelma valmiina: vintillä on vanha heteka, josta pystyy tuunaamaan sohvamaisen pötköttelypaikan.

Onko sinun kodissasi jokin tavallisuudesta poikkeava sisustusratkaisu? Kerro siitä Me Naisille tämän jutun kautta – osallistut samalla palkinnon arvontaan.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun ja katsoa lisää kuvia täältä.

Lue myös:

Mira, 44, kertoo, miksi haluaa kotinsa näyttävän hotellilta – katso kuvat yksiöstä

Millainen horoskooppi, sellainen koti – katso, millainen kotisi on horoskooppimerkkisi perusteella

Emilia, Milja, Susanna ja Henri haluavat asua minikodeissa – katso kuvat, jotka näyttävät, millaista heidän elämänsä on

5 kodin paikkaa, joita moni ei tajua siivota – ”Osa uusista asunnoista on huonossa kunnossa jo vuoden jälkeen”

Ota kantaa

Onko sinun kodissasi sohva?

Kyllä 89% Ei 11%
Ääniä yhteensä 4581

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt