Heidin ja Santun sokkona ostamasta kodista löytyy ikävä yllätys: ”Olen tosi huolissani”

rac

Julkaistu:

Asuntokaupat sokkona
Santun ja Heidin uuden kodin remontti viivästyy ikävän yllätyksen takia.
Kauden viimeisessä Asuntokaupat sokkona -jaksossa etsitään uutta kotia Santulle ja Heidille sekä heidän tyttärelleen ja koirilleen.

Toiveissa on Ruskeasuon alue ja budjetti on 480 000 euroa. Tällä budjetilla aluetoive kuulostaa kiinteistöalan asiantuntijan Andrei Koivumäen mukaan haasteelliselta.

Uuden asunnon löytyminen ei olekaan mikään nopea projekti, mutta lopulta koti löytyy, kun budjettia nostetaan 520 000 euroon. Lisäksi pariskunta on valmis joustamaan aluetoiveistaan.


Kyseessä on hiomaton timantti, jota on remontoitava ennen muuttoa.

Remontti uhkaa kuitenkin myöhästyä, sillä lattian muovimatosta löytyy kartoituksessa asbestia. Asunnon remontista vastaava sisustusarkkitehti Essi Nádor keskustelee asiasta purkutöiden parissa työskentelevän Marko Ylikännön kanssa.

– Kuinka kauan tässä kestää? Mä oon tosi huolissani, että meneekö tässä monta viikkoa, sisustusarkkitehti stressaa.


Vastaus on huojentava, sillä asbestipurkuun menee miehen mukaan vain kolmesta neljään työpäivää. Essi on helpottunut, sillä aikataulu remontille on tiukka.

– Tää asbestipurkuhomma on pakko hoitaa nyt kuntoon. Onni onnettomuudessa on se, että työt pystytään aloittamaan välittömästi.

Pitkä odotus palkitaan. Asukkaat pääsevät muuttamaan remontoituun asuntoon.

Asuntokaupat sokkona -ohjelman kauden päätösjakso tänään maanantaina Nelosella ja Ruudussa kello 20!

Ilta-Sanomat ja Nelonen ovat samaa Sanoma-konsernia.

Milloin asbestikartoitus on tarpeen?

Asbestia käytettiin rakennusmateriaalina Suomessa vuosina 1922–1993, mutta sen jälkeen aineen käyttö kiellettiin terveyssyistä. Aiemmin asbestia käytettiin lukuisissa kohteissa, muun muassa laattojen sauma- ja kiinnityslaasteissa, lattiapinnoitteissa ja maaleissa.

Ennen vuotta 1994 rakennetuissa rakennuksissa on tehtävä asbestikartoitus ennen rakenteisiin kohdistuvia purkutöitä. Asbestikartoitus tuleekin yleensä eteen siinä vaiheessa, kun hieman vanhemmassa asunnossa ollaan tekemässä remonttia.

Asbestikartoituksen jälkeen näyte lähetetään laboratorioon tutkittavaksi. Jos talosta löytyy asbestia, asbestipurun saa suorittaa vain aluehallintoviraston asbestipurkurekisterissä oleva urakoitsija.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt