Riitta ja Reijo ostivat toisilleen hääpäivälahjaksi mökin – Huvila & Huussi -tiimi laittaa pihan täysin uusiksi - Asuminen - Ilta-Sanomat

Riitta ja Reijo ostivat toisilleen hääpäivälahjaksi mökin – Huvila & Huussi -tiimi laittaa pihan täysin uusiksi

Huvila & Huussin kauden päätösjaksossa uusitaan Riitan ja Reijon mökkipiha. Siistitylle ja selkeytetylle pihalle rakennetaan upea terassi, kesäkeittiö ja kasvihuone.

3.6.2019 12:11

Huvila & Huussin kauden viimeisessä jaksossa laitetaan uusiksi Riitan ja Reijon mökkipiha.

Pariskunta on löytänyt mökin vuonna 2015 luonnonkauniilta paikalta.

Riitta ja Reijo hankkivat mökin vuonna 2015 toisilleen hääpäivälahjaksi.­

– Me etsittiin ensin vuokramökkiä, mutta niitä kahlatessa todettiin, että ne ovat hurjan hintaisia eikä sieltä löytynyt mielekästä ratkaisua. Sitten päädyttiin kokeilemaan, ollaanko me mökkiläisiä, Riitta kertoo.

– Päätimme ostaa toisillemme hääpäivälahjan. Sovittiin kyllä, että sen jälkeen ei sitten enää lahjoja ostella, Reijo jatkaa.

Riitan ja Reijon mökkipiha ennen Huvila & Huussin muutosta.­

Huvila & Huussi -tiimi tuli auttamaan Riittaa ja Reijoa mökkipihan kanssa.­

Mökkiä on remontoitu pikkuhiljaa oman näköiseksi omin voimin, mutta pihan toteutukseen pariskunta kaipaa apua.

Riitta ja Reijo antavat Huvila & Huussin maisemasuunnittelija Eva Wuitelle vapaat kädet pihamuutoksen toteutukseen. Lopputulos lyö mökkiläiset ällikällä.

– Tykätään kovasti! Ihan loistava! Tämä näyttää ja tuntuu meiltä. Ihan huippuhieno, Riitta ylistää pihaa muutoksen jälkeen.

Näin piha muuttui

Piha laitetaan uuteen uskoon: nurmikkoa vallanneet ryteiköt siistitään ja pihaa selkeytetään. Katseenvangitsijaksi rakennetaan upea terassi, jota komistaa suuren perheen tarpeisiin suunniteltu kesäkeittiö.

Piha siistiytyi ja selkeytyi asiantuntijoiden käsittelyssä.­

Kasvihuone on yllätys.­

Riitta ja Reijo saavat pihalle yllätyksekseen myös kevyen kasvihuoneen, jossa he voivat kasvattaa satoa yhdessä lastenlasten kanssa.

– Nappisuoritus, Riitta kehuu.

Kesäkeittiö voi tarvita katoksen

Maisemasuunnittelija Eva Wuite antaa samalla vinkkejä muille kesäkeittiöstä haaveileville.

Jos kesäkeittiön hankkii fiilispohjalta, rakennus voi jäädä pahimmillaan käyttämättä. Eva suosittelee miettimään vastauksia muutamaan kysymykseen ennen kuin kesäkeittiötä aletaan suunnitella.

– Kuka tekee kesäkeittiössä ja mitä? Kuinka usein? Kenen kanssa ja miksi? Omien tarpeiden lisäksi pitää muistaa miettiä tontin ominaisuudet, esimerkiksi tuuleeko siellä paljon. Silloin ehdottomasti suosittelen, että keittiöön tehdään katos, jossa on seinät ja ehkä isot ikkunat ja kaunis näköala.

Mökki sijaitsee luonnonkauniilla alueella.­

Riitan ja Reijon mökkipihalle toivotaan isoa kesäkeittiötä. Ammattilaiset ottavat suunnittelussa huomioon sekä tontin rakenteen että perheen ruokailutoiveet.

– Tontti oli sen verran pieni ja täällä oli niin luonnollinen henki, että me ei suunniteltu tontille lisärakennusta tai se olisi ollut tukossa. Täällä perhe ei halua syödä sateella ulkona, silloin he siirtyvät sisälle. Sen vuoksi tällainen kesäkeittiö, joka tänne tuotiin, on ihan riittävä, Eva sanoo.

Huvila & Huussin 10. kauden päätösjakso Nelosella maanantaina kello 21.30.

Nelonen ja Ilta-Sanomat ovat samaa Sanoma-konsernia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?