Näitä muumimukeja on vain yksi maailmassa! Helsinkiläinen huutokauppa kauppaa 6 uniikkia mukia – lähtöhinnat 3 500–4 000 euroa

Stockholms Auktionsverk huutokauppaa muumimukikokoelmaa, jollaista ei löydy muualta maailmasta.

Huutokaupattavien muumimukien kuvitukset on suunnitellut Camilla Moberg, joka tunnettiin kokeilevasta tyylistään. Moberg teki erilaisia variaatioita kuvitusten ja värivaihtoehtojen osalta.

31.5.2019 14:45

Helsingissä toimiva huutokauppatalo Stockholms Auktionsverk huutokauppaa kuutta uniikkia muumimukia, joiden lähtöhinnat nousevat huomattavan korkeiksi.

– Mukien lähtöhinta on 3 500–4 000 euroa kappale. Niissä on ainutlaatuinen väri, jota löytyy vain yksi kappale tässä värissä koko maailmassa, kertoo Ilta-Sanomille Stockholms Auktionsverkin Dan von Koskull.

Tiilenpunainen Muumimamma -erikoismuki

Keltainen Muumimamma -erikoismuki

Muumimukien hintaa nostaa niiden erikoisuus. Kyseessä ovat niin sanotut koe-erävärit, eli mukit eivät ole koskaan olleet varsinaisessa tuotannossa.

Mukien kuvitukset on suunnitellut Camilla Moberg, joka tunnettiin kokeilevasta tyylistään. Moberg teki erilaisia variaatioita kuvitusten ja värivaihtoehtojen osalta.

Stockholms Auktionsverkissa huutokaupattavista muumimukeista kahdessa, Tiilenpunainen Muumimamma -mukissa ja Keltainen Muumimamma -mukissa, on poikkeuksellisen värin lisäksi poikkeuksellinen kuvitus. Tuotantoon päätyneissä mukeissa oli lopulta eri kuvitus.

Sininen Muumipappa -erikoismuki

Tummansininen Muumimamma -erikoismuki

Myynnissä ovat erikoismukit Tiilenpunainen Muumimamma, Sininen Muumipappa, Tummansininen Muumimamma, Keltainen Muumimamma, Vihreä Muumipappa ja Ruskea Pikkumyy. Kaikki myynnissä olevat erikoismukit on valmistettu Arabian tehtaalla Helsingissä vuonna 1991.

Vihreä Muumipappa -erikoismuki

Erikoismukien hinnoittelu huutokauppaa varten ei ollut helppoa, von Koskull kertoo. Vaikka kyseessä on uniikkikappaleet, asiantuntija huomauttaa, että uniikki ei ole aina kallein.

– Fazer-muumimukien, joita pidetään kalleimpana, hinnat ovat 5 000–10 000 euron välillä. Niitä tehtiin 400 kappaletta, von Koskull sanoo.

Ruskea Pikkumyy-erikoismuki

Huutokauppaan tulevien erikoismukien lähtohinta on 3 500‑4 000 euroa, mukista riippuen. Huutokaupassa lähtöhinta tarkoittaa kuitenkin sitä, että mukit voivat mennä myös jonkin verran alle pyynnin.

Muumimukit ovat näytillä kymmenen päivää ennen varsinaista nettihuutokauppaa.

Mörkö-huuma heijastui muumimukien myyntiin

Muumimukit ovat viime vuosina olleet otsikoissa yhtenään. Tällä viikolla Ilta-Sanomat uutisoi, että muumifanit löysivät yhtymäkohtia muumituotteisiin myös jääkiekon MM-kisojen ja Marko ”Mörkö” Anttilan osalta.

Mörkö-huuma heijastui muumituotteiden myyntiin.

Helsingin keskustassa sijaitsevasta Stockmann-tavaratalosta kerrottiin Ilta-Sanomille maanantaina aamupäivällä, että heillä Mörkö-muumimukit myytiin loppuun heti aamupäivän aikana. Myös keskustassa sijaitsevassa Moomin Shopissa mörkötuotteille riitti kysyntää.

– Mukeja on vielä jäljellä, mutta ne myydään varmasti loppuun. Eniten tänä aamuna on mennyt muita Mörkö-tuotteita, esimerkiksi Mörkö-pehmoleluja, kertoi Ilta-Sanomille myymäläpäällikkö Sanna Vento.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?