Kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin asuu itse 175-neliöisessä kodissa arvoalueella Helsingissä – kuvat: tämä kaunis koti vakuutti heti kättelyssä

Julkaistu:

Asunnot
Värikäs Ullanlinna sai jäädä, kun Mira Kasslin ja hänen avopuolisonsa päättivät etsiä ensimmäisen alusta asti yhteisen kodin. Pari muutti etutöölöläiseen vanhaan taloon ennen viime joulua.
Ilmavassa läpitalon huoneistossa on viisi makuuhuonetta, joten tilaa on sekä Mira Kasslinin että puolison lapsille.

– Vanha talo on hyvin töölöläishenkinen. Meillä on upeat kattokoristeet.

Neliöitä asunnossa on 175, mikä sopii isolle perheelle. Huoneistossa on iso ja avara ruokailutila sekä olohuone ja parveke, josta on näkymä kadulle. Koti on virallisesti työsuhdeasunto. Järjestely oli mahdollinen, sillä Kasslin on yrittäjä.


Kun asuntoon astuu ovesta eteisen läpi sisään, edessä on heti suuri vanha takka.

– Parkettilattia on nähnyt aikaa, mutta emme ole halunneet tehdä sille mitään. Tietyt asiat saavat olla hienoja, mutta kotona pitää olla elämän makuista. Meillä harrastetaan, ja sisällä on välillä maastopyöriä.

Urheilulliselle väelle sijainti oli sopiva, sillä alueelta pääsee äkkiä Töölönlahdelle lenkille tai polkupyörällä Keskuspuistoon.

Oikea asunto löytyi kuukaudessa

Koska asunnon oli oltava riittävän iso, sopivaa kotia oli vaikea löytää, ainakaan Ullanlinnan nurkilta.

Pari alkoi selata ilmoituksia asunnoista, jotka sijaitsivat muillakin alueilla. Ennen kuin nykyinen koti löytyi, pari ehti käydä katsomassa hurmaavaa, mutta liian pientä huoneistoa. He punnitsivat, pärjäisikö porukka vähemmällä. Tarpeen myöntäminen oli pieni pettymys.

– Pettymyksen kautta esiin tuli konkreettisesti realistinen fakta siitä, että tarvitsemme tilaa, koska muuten olemme nopeasti pulassa käytännön kanssa.

Oivallus auttoi, sillä sen myötä jotkut ihanatkin asunnot oli rajattava kylmästi pois.


Lopulta oikea asunto löytyi noin kuukaudessa. Kasslinin puoliso bongasi ison huoneiston Etu-Töölöstä. Kasslin oli asunut alueella aiemminkin, ja vanhoille kotikulmille palaaminen tuntui hyvältä.

Puoliso oli töissä asuntonäytön aikaan, joten Kasslin meni paikalle yksin.

– Käytännössä noin puolentoista minuutin kuluttua siitä, kun astuin sisään, sanoin, että tämän me otamme.

Hän sanoi välittäjälle, että puolisolta oli kuitenkin saatava ensin hyväksyntä. Hän neuvotteli välittäjän kanssa toisesta näytöstä vielä samalle illalle, ja välittäjä järjesti uuden vierailun.

– Sain itse tuntea nahoissani, kuinka välittäjän palvelu on merkityksellistä, kun on itse ihan kipinöissä ja oli etsinyt aika paljon asuntoa, joka palvelisi ison perheen tarpeita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt