Näin kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski itse asuu – kuvat: unelmakoti löytyi välittäjän ”legendaarisen tempun” jälkeen - Asuminen - Ilta-Sanomat

Näin kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski itse asuu – kuvat: unelmakoti löytyi välittäjän ”legendaarisen tempun” jälkeen

Kaisa Liskin perhe asettui hirsitaloon luonnon helmaan Hausjärvelle.

Uima-allas, kasvimaa ja puutarha tekevät Kaisa Liskin perheen kodin pihapiiristä viihtyisän.­

22.5.2019 14:42

Kotia etsivät kaikki, mutta miten kiinteistöalan ammattilaiset löysivät omat kotinsa?

Kun kiinteistönvälittäjä ja yrittäjä Kaisa Liski ja hänen aviomiehensä Kimmo menivät naimisiin kesällä 2011, he päättivät etsiä uuden kodin, joka olisi alusta asti yhteinen.

Aluksi Liski ja puoliso päättivät, mitkä kriteerit uuden asumuksen tulisi täyttää. Yhteisymmärrykseen päästiin siinä, että tontin piti olla vähintään hehtaarin suuruinen. Autotallikin oli painava tekijä.

Liski muistaa, kun pari laittoi asuntoilmoitushakukoneeseen molempien kriteerit. Ensimmäisellä syötöllä hakukone tarjosi 1 472 vaihtoehtoa, joiden joukosta pari alkoi seuloa sopivaa asuntoa. Vaihtoehtoja oli niin paljon, että pari päätti karsia asuinalueita tekemällä moottoripyöräretkiä eri paikkoihin.

Kaisa Liskin perhe ystävystyi heidän kotinsa entisten omistajien kanssa. Välillä Liskin perhe vierailee uusien ystävien mökillä. Hän on myös myynyt heidän kohteitaan.­

Retkien avulla he välttyivät turhien näyttöjen sopimiselta. Kuvissa kohde saattoi vaikuttaa täydelliseltä, mutta ajelulla paljastui, että vieressä olikin autopurkaamo.

Kollega teki ikävän tempun

Kun sopivia kohteita oli jäljellä viitisenkymmentä, pari varasi ensimmäisen esittelyn. Ensimmäinen tarjous tehtiin kolmannesta kohteesta.

Uima-allas, kasvimaa ja puutarha tekevät Kaisa Liskin perheen kodin pihapiiristä viihtyisän.­

– Pääsin oikein ketkusti toimivan kollegani kynsiin ja hampaisiin. Hän teki legendaarisen tempun. Tarjosimme tietyn summan, mutta välittäjästä ei kuulunut enää yhtään mitään. Puolentoista viikon odottelun jälkeen soitin ja kysyin, että oliko siinä enää mitään etenemismahdollisuutta.

Välittäjä sanoi, että talo oli jo myyty, ja läpi mennyt tarjous oli ollut tuhat euroa korkeampi kuin Liskin ja tämän puolison tarjous, Liski kertoo.

– Sain kuulla jälkeen päin, että ostaja oli välittäjän hyvä frendi.

Kaisa Liskin perheen omakotitalo sijaitsee isolla tontilla, joka vaatii työtä. Pihatyöt ovat perheelle vain plussaa.­

Savusauna, laavu, uima-allas...

Liski ei kuitenkaan jäänyt nuolemaan näppejään.

Pian Hausjärveltä luonnon helmasta löytyi iso hirsitalo, jonka pihassa on keskikokoisen omakotitalon kokoinen autotallirakennus. Siellä pariskunta asuu nyt alle kouluikäisen poikansa Manun kanssa.

Kun kaksikko oli katsomassa nykyistä kotiaan, he luulivat ensin olevansa maaseudulla keskellä metsää. Alueella oli niin rauhallista. Tontti sijaitsee kuitenkin muutaman kilometrin päässä Riihimäen keskustasta.

– Kauhean ilkeä ja erittäin huonotapaisesti toiminut välittäjä oli pelastuksemme. Sitten vasta löysimme tämän paikan, jossa nyt asumme. Saimme samalla rahalla vastinetta kymmenen kertaa enemmän: saimme kolme kertaa suuremman tontin, savusaunat ja laavut. Olemme rakentaneet kesäkeittiön ja meillä on pieni ulkouima-allas, autotalli ja vähän omaa metsää. Paikka on niin ihana, ja samalla rahalla saatu! hän iloitsee.

Kaisa Liski kertoo, että suuri tontti oli yksi tärkeimmistä kriteereistä, joita Liskillä ja puolisolla oli uuden kodin etsinnöissä.­

Kun kaupat oli tehty, pari aloitti remontin.

– Talotekniikka oli vimpan päälle, mutta rakennus oli päivitystä vaille.

Värivahaa kului kymmeniä litroja. Ulkorakennusten julkisivut maalattiin mustaksi. Myös keittiöt ja vessat saivat pintaremontit.

Tontilla riittää myös ulkotöitä, kun ympärillä on metsää ja pihalla puutarha, pensasvadelmia ja kasvimaa, jossa kasvaa perunaa ja mansikoita. Talossa on pellettilämmitys.

– Joidenkin mielestä pellettilämmitys ei ole lämmitysmuoto ollenkaan, vaan elämäntapa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?