Espoolainen Sanna rakastui tv-seikkailijaan ja muutti maailman toiselle puolen – kuvat: koti kuin satukirjasta

Julkaistu:

Koti
Espoolainen Sanna Emmett astui 29-vuotiaana Chilessä laivaan, joka muutti hänen elämänsä suunnan.
Espoolaislähtöisen Sanna Emmettin elämä on kuin satukirjasta.

Isänsä äkillistä kuolemaa surrut suomalaisnainen kohtasi vuonna 2002 pitkin Chilen rannikkoa seilatessaan vaalean uusiseelantilaismiehen Ellis Emmettin, joka työskenteli kanadalaisessa seikkailuohjelmassa tv-juontajana.

Maailmanmatkaajat tutustuivat toisiinsa laivalla ja törmäsivät aika ajoin uudelleen kummankin reissatessa pitkin Etelä-Amerikkaa. Kun tiet lopulta erkanivat, Sanna lupasi saapua Elliksen luo Uuteen-Seelantiin. Kolmen kuukauden päästä he kohtasivat uudelleen.

– Tulin tänne kuudeksi viikoksi ja halusin kunnolla tutustua Ellikseen sekä Uuteen-Seelantiin. Ihastuin maahan sekä mieheen ja muutimme 7-vuotiaan tyttäreni, Michellen, kanssa tänne vuonna 2003.


Ellis oli alkanut rakentaa unelmataloaan Uuden-Seelannin Eteläsaarella sijaitsevaan Cheviotin kylään. Kesken kaiken hänen rakentajansa loukkasi itsensä ja joutui lopettamaan työt. Koska ketään muuta ei ollut saatavilla niin lyhyellä varoitusajalla, Sanna ja Ellis alkoivat rakentaa taloa itse.

– Suomessa olin sihteeri ja osasin käyttää perusrakentamisen työkaluja. Muutettuani Uuteen-Seelantiin päädyin rakentamaan meidän taloa. Se oli iso haaste, Sanna nauraa.


Sanna ei tiennyt työkalujen nimiä englanniksi, mikä aiheutti hauskoja sekaannuksia. Kun Ellis pyysi tiettyä työkalua, hän keksi matkia työkalun ääntä tai sen toimintaa saadakseen Sannan noutamaan oikean. Tosin esimerkiksi moottorisahaa pyytäessään Sanna saattoi tuoda miehelle trimmerin.

He rakensivat taloaan viisi vuotta. The Tree Houseksi (puumaja) nimetty talo saa nimensä kahdesta massiivisesta yhdeksänmetrisestä lehtipuunrungosta, jotka tukevat talon ylärakennetta. Talon runko koostuu yli sadasta käsintehdystä puomista.

Talossa on Sannan mukaan yksi Uuden-Seelannin suurimmista kivitakoista, joka on tehty useista jättimäisistä, tonnin painavaista liuskekivistä.


Emmettien puumajasta siintää uskomattomat maisemat Kaikouran vuorille. Personal trainerina työskentelevä Sanna rakastaa Uutta-Seelantia syvästi. Hän kuvailee maassa olevan niin paljon nähtävää, että joka nurkan takana on jotakin hyvin kaunista ja erilaista.

7,8 magnitudin maanjäristys teki pahaa jälkeä Kaikourassa vuonna 2016. Maanjäristyksen episentrumi eli keskus maan pinnalla oli vain 20 kilometrin päässä heidän talostaan. Sanna oli tuolloin yksin kotona.

– Maanjäristys iski juuri keskiyön jälkeen ja oli kauhistuttava kokemus. Olin juuri nukahtanut ja heräsin aivan kauhistuttavaan jyristykseen ja ääneen. Luulin, että koko talo romahtaa päälleni. Juoksin ulos parvekkeelle ja pidin kaiteesta kiinni. Ensimmäinen järistys kesti kaksi minuuttia, joka on pitkä aika seistä yksin ulkona, kun kaikki ympärilläni liikkui ja meteli oli kauhistuttava. Joka huoneessa talossamme oli enemmän tai vähemmän tuhoa ja tavaroita oli lentänyt ympäri huoneita. Totaalinen kaaos, hän muistelee.

– Jälkijäristyksiä oli monta kymmentä joka päivä, enkä pystynyt nukkumaan talossamme. Nukuin seuraavat kuusi viikkoa meidän auton takakontissa patjalla koiramme kanssa, kunnes mieheni palasi kotiin työmatkaltaan.


Emmettit pyörittävät omaa tuotantoyhtiötään, joka tekee National Geographicille My Pacific Quest -nimistä seikkailumatkailusarjaa. Työt veivät Ellistä puoleksi vuodeksi pitkin Tyynenmeren pikkusaaria, ja Sanna päätti kokeilla vuokrata huonetta matkaajille sillä aikaa. Hän yllättyi, miten kokemus mullisti arkea.

–  Mieheni ja minä pidämme molemmat matkustamisesta ja olemme matkustaneet paljon ympäri maailmaa. Airbnb:n kautta saamme vieraita ympäri maailmaa meidän taloomme ja tutustumme aivan mielettömän mielenkiintoisiin ihmisiin. Sitä ei koskaan tiedä kuka ovesta astuu sisään. Kerran meidän taloon astui yksi Popeda-bändin jäsenistä, hän iloitsee.


He kuuluvat isäntäperheisiin, jotka tarjoavat mahdollisuuden pehmeään laskuun maahan saapuville nuorille reppureissaajille.

– Nuoret tulevat meille yleensä viikoksi tai pariksi ja auttavat meitä eri asioiden kanssa, kuten puutarhahommissa, kasvien ja kukkien istuttamisessa sekä rakentamisessa ja siivoamisessa. Tämä on erinomainen tapa matkustaa, asua paikallisten kanssa sekä oppia uusia asioita.

Asutko mielenkiintoisessa talossa? Ota yhteyttä osoitteeseen pauliina.leinonen@iltasanomat.fi ja kerro lisää!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt