Muista lajitella purkujäte – voit säästää jopa tuhansia euroja

rac

Julkaistu:

Huvila & Huussi
Etkö lajittele purkujätettä? Voit menettää pari tuhatta euroa, sanoo asiantuntija.
Maanantain Huvila & Huussissa nähtiin Maijun ja Mikan metsittynyt kesämökkitontti, joka muuttui Huvilan & Huussin ammattilaisten käsissä avaraksi ja toimivaksi pihaksi.

Muutoksen yhteydessä pihalta kaadettiin kymmeniä puita pimentämästä tonttia ja ränsistyneet piharakennukset korvattiin uusilla.

Samalla Huvila & Huussin pihaurakoitsijat Jani Kärkkäinen ja Teemu Luostarinen jakoivat vinkkejä muille purkujätteitä käsitteleville.


Kärkkäisen ja Luostarisen mukaan vanhojen rakennusten purkutöiden jälkeen kannattaa nähdä vaivaa purkujätteen lajittelussa ja kierrättämisessä.

– Jos purkaessa kaikki jäte mätetään samalle lavalle ja tilataan poiskuljetus, se on kallista, asiantuntijat muistuttavat ohjelmassa.

Ilman purkujätteen lajittelua ja kierrätystä kuluttaja voi menettää helposti parikin tuhatta euroa.

Puulle ja betonille omat lavat

Remontoijan kannattaa siis lajitella jätteet omille lavoilleen. Puulle, betonille ja metallille olisi hyvä järjestää omat lavat.

Epämääräinen jäte sen sijaan kannattaa jättää mahdollisimman vähälle.

– Rakennuksen koosta riippuen, siinä säästää useamman tonnin. Kierrätys on se juttu, jolla pystyy säästämään, Jani kommentoi ohjelmassa.


Maanantain Huvila & Huussissa tehtiin iso pihamuutos, jonka yhteydessä tontilta tuli noin neljä kuorma-autollista jätettä.

– Lajittelun jälkeen niistä tuli kaksi puukuormaa, yksi betonijäte ja yksi sekajätekuorma. Kyseessä oli loppujen lopuksi aika isot määrät, Teemu sanoo.

– Lajittelu vaatii enemmän töitä, mutta maksun hetkellä se helpottaa, Jani muistuttaa.

Huvila & Huussin 10. kauden jaksot maanantaisin Nelosella kello 21.30.

Nelonen ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt