Lyö rahoiksi omistamallasi tavaralla – 7 yllättävää rahasampoa

Julkaistu:

Me Naiset
Jos et itse käytä jotakin tavaraa joka päivä, voit tienata vuokraamalla sitä muille.
Peruskauraa tavaranvuokrauksessa on vaikkapa mökin, auton tai peräkärryn vuokraus. Luova tyyppi voi kuitenkin tehdä lisätienestiä periaatteessa ihan millä tahansa kodin tavaralla.

– Vuokraukseen kelpaa mainiosti tavarat tai esineet, jotka ovat kalliita, mutta joita tulee käytettyä harvakseltaan, kertoo Maria Christensen Nettivuokraus -palvelusta.

Parhaassa tapauksessa vuokraustoiminta maksaa tuotteen arvon takaisin tai kattaa sen ylläpidosta aiheutuvat kustannukset. Moni arvostaa mahdollisuutta vuokrata tavaraa ylimääräisen kuluttamisen sijaan.

Nyt Christensen paljastaa Me Naisille, millä kodin yllättävillä tavaroilla voi päästä lisätienesteihin kiinni.

1. Astiasto

Notkuuko sinulla nurkissa ylimääräisiä skumppalaseja tai pyhäkuppeja? Laita juhla-astiat vuokralle, sillä juhlasesonkeina ihmiset kaipaavat lisätäydennystä astiastoonsa. Esimerkiksi valmistujaisviikonloppuna on huutava tarve astioille.

Pumpputermoskannu on myös sellainen harvinaisuus, jota arvostetaan kovin suvun kokoontumisissa.

2. Suksiboksi

Suksiboksin voi pistää tienaamaan rahaa kesälläkin. Suksibokseista pyydetään tyypillisesti noin 45-80 euron viikkovuokraa, mutta boksia voi vuokrata myös päiväksi tai pariksi tunniksi.

3. Harrastusvälineet

Esimerkiksi lumilauta tai sukset ovat monelle harrastusvälineitä, joita ei tule käytettyä ihan joka päivä. Voit tienata useamman kympin tai satasia, kun vuokraat pölyttyneet vehkeesi talvilomailijoille.

4. Matkalaukku

Omistatko ison, kalliin Samsoniten, jota tulee kuitenkin käytettyä kerran tai kahdesti vuodessa lomamatkoilla? Laita se vuokralle! Vuokraus luultavasti maksaa kalliin matkalaukun hinnan takaisin jossain vaiheessa. Voit jopa sijoittaa kalliimpaan laukkuun vuokratulojen turvin.

5. Teltta

Retkeily on viime vuosien suurin villitys, mutta harva luontoon halaja vaeltaja raaskii ostaa omaa telttaa niiden kalliin hinnan vuoksi. Jos sinulla on kelpo teltta, ilahdutat sillä taatusti monta retkeilijää.

6. Soittimet

Monet soittimet alkavat valitettavasti olla dinosauruksia suomalaiskodeissa. Onko sinulla kitara tai joku erikoisempi soitin? Soittimet kiinnostavat esimerkiksi perheitä, joiden pienokaiset ovat kokeilemassa uutta soittoharrastusta, mutta omaa ei vielä raaskita hankkia.

7. Grilli

Grilli on asia, joka löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kotipihasta. Joskus makkaranhimo kyltyy niin suureksi, että tarvetta on jopa kahdelle grillille. Useimmiten kuitenkin silloin, kun taloudessa järjestetään isot grillijuhlat ja syöjiä on tulossa roppakaupalla.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Sanna, Tiina ja muut rahoiksi lyöneet naiset kertovat parhaat oivalluksensa vaurastumisesta: ”Tärkeintä kaikessa on aloittaminen”

Sairaanhoitaja Ulla lähes tuplasi vuosiansionsa ja lyhensi lainaa ylimääräiset 28 000 € – kertoo nyt, miten sen teki

Mikko ryhtyi 24-vuotiaana tienaamaan vuokraamalla mökkiään: ”Yllättävintä on, että pitää olla tavoitettavissa 24/7”

Eerika, 44, työskenteli päivät pankissa ja yöt baarissa – kertoo nyt, miksei 2100 €/kk riittänyt arjen pyöritykseen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt