Huvila&Huussin asiantuntija vinkkaa, miten ilmalämpöpumppu kannattaa asentaa mökillä – lämmitys ja viilennys helpottuvat

rac

Julkaistu:

Huvila&Huussi
Asiantuntija kertoo, mitä lämpöpumpun sijoittamisessa tulee ottaa huomioon.
Huvila&Huussi-ohjelman maanantain jaksossa kunnostetaan vanhaa pyöröhirsimökkiä. Puisen mökin pinnat tekivät rakennuksesta pimeän tuntuisen. Mökin omistajat toivovat kömpelöstä pohjaratkaisusta käytännöllisempää.

Muutostöiden yhteydessä mökkiin asennettiin myös ilmalämpöpumppu, jonka avulla kesämökin ja myös muiden asuinrakennusten lämmitys ja viilennys sujuu helposti.
Ilmalämpöpumpun mökille asensi Jere Lehtinen Thermiasta ja Saariston Kaivonporaus Oy:sta. Lehtisen mukaan ilmalämpöpumpun sijainnin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota.

– Asennuksessa täytyy ottaa tietysti monta asiaa huomioon, mutta yksi tärkeimmistä on se, että mihin sisäyksikkö pystyy puhaltamaan mahdollisimman laajasti, Lehtinen kertoo ohjelmassa.Katso ylhäältä videolta, miten asennat ilmalämpöpumpun mökille oikein.

Kesähelteillä ilmalämpöpumppu toimii myös hyvänä kosteudenpoistajana sekä ilmastointilaitteena.

Syksyllä ja talvella on hyvä huomioida rakennuksen lämmityksestä myös muilla keinoilla.

– Ilmalämpöpumppu ei koskaan saa olla varsinainen lämmön lähde. Ulkoyksikkö varsinkin on täällä säiden armoilla. Mitä vaan voi tapahtua. Täytyisi huolehtia siitä, että esimerkiksi sähköpatterit jättävät häiriötilanteessa mökkiin pienen peruslämmön, eivätkä putket pääse jäätymään, Lehtinen muistuttaa.

Huvila & Huussi -ohjelman 10. kauden jaksot maanantaisin kello 21.30.

Korjattu juttuun oikea kuva 7.5. klo 9.24.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt