6 hermoja kiristävää naapurityyppiä – tunnistatko näistä oman naapurisi?

Julkaistu:

Naapurit
Nämä kuusi naapurityyppiä saavat naapurisovun koetukselle.
Miten suhtautua vuodesta toiseen meluavaan naapuriin?

Naapurirauhan ylläpitäminen voi joskus olla haastavaa. Vauva.fi-palstalla käydään aktiivisesti keskustelua naapureiden ärsyttävimmistä ja oudoimmista tavoista.

Listasimme keskusteluissa jatkuvasti toistuvien tapojen perusteella kuusi naapurityyppiä.

1. Äänekkään musiikin ystävä

– Edellinen alakerran naapurimme kuunteli samaa yksinkertaista komppia täysillä tuntitolkulla ja tietenkin yleensä iltaisin. Lisäksi potki ja hakkasi seinää ahdistuksissaan.

– Serkkuni alakerrassa asui joskus tyyppi, joka luukutti täysillä Bad boys -biisin joka ikinen päivä, aina samalla kellonlyömällä. Ja aina vain kerran. Olin joskus itsekin paikalla kuulemassa tämän.

– Yksi naapuri soitti aina keskellä yötä Haddawayn What is love -biisiä sekä Mr. Presidentin Coco Jamboa. Aina nämä kaksi kappaletta.

2. Meluava naapuri – eikö remontti lopu koskaan?

– Jatkuva remontointi. Rempataan kämppää ja kootaan huonekaluja.

– Yläkerran naapuri on siirrellyt huonekaluja päivätolkulla. Jatkuvaa kolinaa ja pauketta. Taitaapa olla lisäksi kanta-astujakin.

3. Ikuinen joulu vai laiska naapuri?

– Meidän naapurilla on jouluvalot autotallin ympärillä nyt kolmatta vuotta. Tosin näin kirkkaalla säällä ne ei näy niin iloisesti kuin pimeässä. Oispa joulu ainainen!

– Naapurilla joulukranssi ovessa jo kolmatta vuotta yhtä soittoa. Pukki, tonttuja kaksi, joulukello ja havuja. Taistelen vastaan etten vie sitä ja laita takaisin ekana adventtina. Mikä auttaisi mielitekoon...


4. Omat rajat unohtava naapuri

– Ostimme rivitaloasunnon, jossa on iso, avoin takapiha. Viikko muuton jälkeen katsoin ikkunasta, että joku nainen makaa bikineissä pihalla! Osoittautui seinänaapuriksi, joka ei kuulemma saa maata niin omalla pihallaan, kun miehensä väittää yrittävän vietellä kaikki kaverinsa. Naisparka. Päätimme sitten mieheni kanssa, että makoilkoot, mutta naapurin mies havahtui ja alkoi syyttää rouvaansa minun mieheni viettelemisestä. Onneksi naisella meni kuppi nurin ja muutti pois.

– Yllätin uuden naapurin kuuntelemasta meidän oven takana... Kun avasin oven, hän luikahti hätäisesti omaan asuntoonsa. Säälittävää kerta kaikkiaan.

5. Silmätikun valitseva kyylänaapuri

– Meillä naapuri tutkii muiden roskia, kuulemma haluaa tarkistaa onko kierrätetty. On ottanut meidän perheen jonkinlaiseksi silmätikuksi, valittaa kaikesta mahdollisesta mistä nyt voi valittaa. Kerran oli rattaat rappukäytävässä oikeasti alle viisi minuuttia, mut hän tuli ovelle huutamaan, että eikö me osata lukea: rattaita ei saa säilyttää rappukäytävässä. Meillä ei ole hissiä ja olin kantamassa nukkuvia lapsia sisälle nukkumaan. En ole ikinä säilyttänyt rappukäytävässä rattaita. Meillä on siihen hyvät tilat.

6. Milloin mistäkin valittava naapuri

– Naapurini valittaa Facebookissa päivittäin kaiken maailman turhuuksista koskien rivitalojemme pihapiiriä. Haluaisi kunnan hoitavan kaiken. Porraspielestäkin pitäisi nurmi saksilla tasata, ettei näytä epätasaiselta.

– Naapuri häiriintyy siitä, että luen myöhään yöllä. Luen äänettömästi, mutta valot on päällä ja jonkin verran näkyy sälekaihtimien ja verhojen takaa. Mies sitten yötupakoilla suoraan alapuolella käydessään on kehittänyt siitä ongelman itselleen. Tarjosin, että jos hän lopettaa yötupakoinnin, minä lopetan yölukemisen. Ei kelvannut vaihtokauppa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt