Tiina on Airbnb:n supermajoittaja – mökin ikivanha savusauna ihastuttaa ympäri maailmaa, mutta saksalaismies keksi huvittavan moitteen

Julkaistu:

Mökki
Hämeenlinnassa sijaitseva mökki kerää kehuja ulkomaalaisilta vierailta.
Airbnb:n kautta vuokrattavat asunnot ovat nousseet suosioon ympäri maailman. Myös lukuisat suomalaiset vuokraavat asuntojaan ja mökkejään majoitusta etsiville turisteille.

Airbnb julkaisee upeimmista vuokra-asunnoista kuvia Instagram-tilillään, jolla on yli neljä miljoonaa seuraajaa. Loma-asunnoista on julkaistu kauniita kuvia esimerkiksi Kaliforniasta, Santorinilta ja Balilta.

Ulkomaalaiset ylistävät metsän keskellä sijaitsevaa mökkiä

Upeiden kuvien joukkoon on päässyt myös Tiinan Hämeenlinnassa sijaitsevan mökin ikivanha savusauna.
Perinteikkään suomalaismökin saunan kuvasta on tykännyt lähes 30 000 Instagram-käyttäjää ja se kerää ylistäviä kehusanoja. Mökkimiljöötä kehutaan muun muassa kotoisaksi, ihastuttavaksi ja uskomattoman upeaksi.

– Vau, haluaisin yöpyä tuolla, eräs Instagram-käyttäjä kirjoittaa.

– Mikä loistava pakopaikka viikonlopulle, yksi kommentoijista puolestaan ihastelee.

Mökin omistaja Tiina kertoo kuullensa kuvan leviämisestä Airbnb:n Instagram-tilille.

– Kuulin uudenvuoden asukkailta, että he olivat laittaneet Instagramiin kuvan. En ole Instagramissa, mutta tiedän, että siellä on ollut kuhinaa ja pöhinää.

Tiina kertoo olevansa iloinen siitä, että mökistä on onnistuttu suunnittelemaan myös vieraiden makuun sopiva.

– Tuntuu ihanalta, että on osannut suunnitella ystäviensä kanssa paikan, jossa itse viihtyy, ja jossa muut viihtyvät.Tällainen mökki on

Pienen järven rannalla sijaitseva mökki valmistui vuonna 2016. Mökkiin mahtuu yhteensä kahdeksan vierasta.

Perisuomalaiseen tapaan mökillä pääsee myös saunomaan. Ainakin yli 60 vuotta tontilla ollut savusauna haluttiin säilyttää. Lisäksi terassilla voi nautiskella ympäri vuoden lämmitetyssä paljussa.

– Muutimme Italiasta vuonna 2015 takaisin Suomeen. Minun piti saada projekti, joten siitä tämä mökki sitten syntyi.

Mökin valmistuttua Tiina vietti mökillä aktiivisesti aikaa miehensä kanssa. Nykyään Tiinan mies työskentelee ulkomailla, joten mökki on päätetty laittaa vuokralle Airbnb:n kautta. Yö mökissä kustantaa 110 euroa.

Kuvankauniissa maisemissa sijaitseva mökki on Tiinan mukaan lähes koko ajan täysi.Saksalaismiehen kommentti jäi mieleen

Tiinan mukaan mökki on suosittu niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten keskuudessa.

– Meillä on ollut alusta asti paljon ulkomaalaisia vieraita. Tänä kesänä tulee vieraita Hongkongista jo kolmatta kesää. Minulla on paljon vakiovieraita, jotka käyvät joka vuosi.

Tiina kertoo iloitsevansa ulkomaalaisten mökkivieraiden lähettämistä kuvista, joissa vieraat esittelevät esimerkiksi sienisaalistaan tai veneretkeään. Suomalainen järvimaisema on monen mieleen, tosin mieleen on jäänyt myös erään saksalaismiehen kommentti.

– Eräs hauskin kommentti oli, kun eräs saksalainen mies kirjoitti, että oli muuten ihana paikka, mutta liian kaukana kaikesta. Hän ei varmaan varatessaan huomannut, että oli varaamassa mökkiä, joka sijaitsee keskellä metsää.

Tiukat säännöt vieraille pitävät mökin siistinä

Tiina myöntää, että mökin vuokraaminen tuntemattomille tuntui aluksi oudolta. Nykyään siihen on jo totuttu.

Suositun mökin myötä Tiinasta on tullut Airbnb:n supermajoittaja. Airbnb luokittelee supermajoittajaksi kokeneen majoittajan, joka tarjoaa loistavan esimerkin muille majoittajille ja upeita kokemuksia vierailleen.


Tiina ei muista, että mökki olisi ollut kertaakaan retuperällä vieraiden jäljiltä. Sitä edesauttavat tiukat mökin siisteyteen liittyvät säännöt, joista on myös tullut palautetta.

– Eräs ryhmä sanoi, että ihana mökki ja viihtyisää, mutta olisi ollut kotoisampaa, jos ohjeita olisi ollut vähemmän.

Tiina haluaa kuitenkin pitää tiukat säännöt, jotta rakas mökki säilyy hyväkuntoisena myös jatkossa.


Lisää kesämökeistä ja mökkeilystä voit lukea Ilta-Sanomien uudesta erikoisjulkaisusta Ihana mökki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt