Yksinkertainen kikka toimi: Pertin tomaattisato onnistui täydellisesti – näin sinäkin onnistut

Julkaistu:

Tomaattikikka
Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja laita viipaleet kukkaruukkuun mullan päälle makaamaan.
Uskollisesti on joka vuosi toukokuun hallaöiden toivottavasti jo mentyä käyty puutarhamyymälästä hakemassa muutama tomaatintaimi.

Aina, kun hallayöt eivät sittenkään olleet ohi, käytiin hakemassa uudet, yleensä sitä perinteistä Tanskan vienti -lajiketta, punaista ja pyöreää. Ainakin kesäkuulla istutetut kolmannet toivat syksyllä kyllä mainiota satoakin.

– Nyt se loppui! Onko meillä tomaatteja? huudahti puoliso viime vuoden helmikuussa kesken aamukahvi ja aamulehti -sessionsa.

Oli Pirkka-tomaatteja, ja nurkasta löytyi pussillinen kukkamultaakin, jota nyt tarvittiin. Innostuksen syy selvisi lehden puutarhavinkistä.

– Katso nyt, tässä neuvotaan, että hyvät tomaatintaimet saa ihan sillä, että leikkaa tomaatin viipaleiksi ja laittaa viipaleet kukkaruukkuun mullan päälle makaamaan! Ja sitten annetaan olla ja vain kastellaan.

Kuvassa tosiaan oli pieni kukkaruukku jota koristi tomaatinviipale. Liian yksinkertaista, jotta voisi todella toimia – ja liian yksinkertaista, jotta sitä olisi voinut olla kokeilematta.

Kun istutus oli viime keväänä edennyt homevaiheeseen, kävimme epäileväisinä paikkakunnan parhaan tomaattipuutarhurin luona kysymässä, onnistuuko tämmöinen tomaatinkasvatus. Hän arveli, että saattaahan niistä kaupan tomaattien siemenistä jotain kasvaa, mutta oli varma, että mahdollisesta sadosta tulee jotain sekasikiötomaatteja, jos tulee.

Niin väärässä ei yksikään puutarhuri ole ikinä ollut. Viipaletaimisato onnistui täydellisesti.

Katso alta ohjeet!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt