1976 rakennetun mökin sisustukseen ei ole koskettu 40 vuoteen – tunnistaisitko samaksi Huvila & Huussi -muutoksen jälkeen?

rac

Julkaistu:

Huvila & Huussi
Satun perhe rakensi mökin metsän keskelle veden ääreen vuonna 1976. Sen jälkeen mökin sisätiloja ei ole muutettu lainkaan – ennen Huvila & Huussin työryhmän saapumista paikalle.
Maanantain Huvila & Huussi -jaksossa tehdään muutos mökille, johon omistajat kaipaavat modernimpaa ilmettä ilman, että kauniista puurakennuksesta tulisi vitivalkoinen.

Tilanne on sama kuin monella muullakin suomalaismökillä. Mökkiin ei ole koskettu vuosien varrella lainkaan.


Satun perhe rakensi mökin metsän keskelle veden äärelle vuonna 1976. Sisustus on pysynyt vuosikymmeniä sisustukseltaan samanlaisena.

– Vähän on kunnostettu ja maalailtu, mutta ihan samanlainen mökki se on kuin silloin -76, Satu kertoo ohjelmassa.

Mökki on Satulle ja hänen perheelleen hyvin rakas. Siellä näkyy voimakkaasti Satun 80-luvun alussa kuolleen äidin kädenjälki.

– Mökissä on tiettyjä kohtia, joista tulee äiti mieleen ja muistoja. Hän on suunnitellut tämän mökin, sisustuksen ja muut.


Vaikka mökkiä ei ole hirvesti remontoitu sisältä, ulkoa se on pidetty hyvässä kunnossa.

– Ainoastaan tekstiilit on kerran tässä 40 vuoden aikana vaihdettu, Satu kertoo.
  • Katso ylhäältä videolta mökin muutos!

Ei liikaa valkoista

Sisustusarkkitehti Mikko Vesanen haluaa ottaa mökin remonttisuunnitelmissa huomioon sen tunnearvon. Vesanen tiedustelee, löytyykö mökistä jokin poikkeuksellisen tärkeä asia, johon ei sovi kajota.

Takka, johon mökin suunnitellut äiti on valinnut pintakivet yksitellen rannasta, on tunnearvoltaan tärkeä yksityiskohta, johon perhe ei toivo liian isoja muutoksia.

– Takan ulkonäköä saa muuttaa, mutta tuota kivipintaa ei mielellään, Satu ohjeistaa.


Remontissa päädytään uusimaan mökin tupakeittiö, kaksi makuutilaa sekä ruokailuhuone. Myös huonekaluja uusitaan, mutta rakkaat sukukalleudet saavat paikkansa uudesta sisustuksesta.

– Oli tosi kiva, että yksi päällimmäinen toive oli, ettei haluta kokovalkoista, mikä usein voikin olla tylsä ratkaisu. Kun tilaan laitetaan yhtä väriä isosti, asiat eivät ankkuroidu paikoilleen millään tavalla, Vesanen kertoo ohjelmassa.

Remontissa päädytään miettimään värimaailmaa lattian kautta.

Lattia uusitaan kokonaan ja se kuultokäsitellään. Seinien pyöröhirsipaneelit puolestaan maalataan umpeen.

Vaikka tilasta tulee vaalea, valkoista ei tule lopulta muualle kuin keittiön kaapistoihin, kattoon ja makuusoppien seiniin. Muut sävyt ovat harmaita tai vaaleanruskeita.

Huvila & Huussin 10. kauden jaksot maanantaisin Nelosella kello 21.30.

Nelonen ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt