”10 000 eurolla saa jo kolme tai neljä huonetta keittiöllä” – Näitä asuntoja suomalaiset himoitsevat juuri nyt Virossa

Julkaistu:

Asuminen
Viron kiinteistövälittäjät paljastivat, millaisissa asunnoissa suomalaiset haluavat Virossa asua.
Virossa toimivan Mauren kiinteistövälityksen toimiston johtaja Seppo Maunula kertoo, että noin kolmasosa heidän asiakkaistaan on suomalaisia. Suomalaiset suosivat erityisesti Viron edullisia asuntoja, aktiivisimmin asuntoja hankitaan Harjumaalta.

– Hintahaarukka on sen alapäässä paljon matalampi kuin Suomessa.

Maunula kertoo, että suomalaisten Virosta ostamien asuntojen hinnat alkavat muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin. Kyseisen hintaluokan asunnot sijaitsevat kaupungin ulkopuolella, maaseudulla.

– 10 000 eurolla saa jo kolme tai neljä huonetta keittiöllä, mutta laatutasoa ei voi verrata Suomen laatutasoon. Asunnossa pitää tehdä remonttia.

Virolaiset kalusteet eivät kelpaa suomalaisille

Maunulan mukaan suomalaiset haluavat asunnon useimmiten kalustamattomina.

– Ne kalusteet ovat sellaisia, että eivät ne kelpaa suomalaisille.

Maunulan kokemuksen mukaan suomalaiset osaavat myös tinkiä hinnoista Viron asuntomarkkinoilla, tosin eivät kuitenkaan virolaisia paremmin.

– Suomalaiset eivät ole missään nimessä kovimpia tinkijöitä. Tuntuu, että monesta muusta maassa on kovempia tinkijöitä.

Tallinnan keskustan uudet talot houkuttelevat

Uus maan kiinteistövälittäjä Kaija Kullat on huomannut suomalaisten Viroon suuntautuvien muuttojen lisääntyneen. Aiemmin suomalaiset muuttivat Viroon väliaikaisesti, mutta nyt kimpsut ja kampsut pakataan Suomen puolella yhä useammin kokonaan.

Kullatin mukaan suomalaiset hankkivat mielellään kerrostaloasuntoja Tallinnan keskustasta.

– Yleensä asunnot ovat kaksioita tai kolmioita. Hintaluokka riippuu tietysti ostajan mahdollisuuksista.

Tavallisesti suomalaiset ovat valmiita maksamaan asunnosta 100 000–300 000 euroa. Tiettyä hintaluokkaa on kuitenkin hankala määritellä.

– Vuokra-asunnot ovat myös pääasiassa keskustasta. Hintaluokka kaksiolle on 500–1 000 euroa riippuen sisustuksesta.

Kullatin suomalaisia asiakkaita kiinnostavat eniten uudet talot, jotka ovat kunnoltaan perustasoisia.

– Vanhat neuvostoaikaiset talot, joissa ei ole parkkimahdollisuuksia eivät yleensä kiinnosta suomalaisia. Parkkimahdollisuudet ovat yleensä tärkeä juttu. En sanoisi, että suomalaiset hakevat täältä luksusta enemmän kuin muutkaan.

Näistä taloista suomalaiset ovat ostaneet asuntoja

Kullat paljastaa myös esimerkkejä taloista, joita suomalaiset himoitsevat. Kullat kertoo, että suomalaiset ovat ostaneet asuntoja erityisesti Tarton kaupungin keskustassa rakenteilla olevasta modernista talosta. Kyseessä on aurinkopaneeleilla varusteltu kerrostalo.


Taloon tulee pääasiassa kaksioita, jotka ovat kooltaan 39,2–49 neliötä. Pienet kompaktit kolmiot ovat neliökokoa 55,7–68,1. Talosta löytyy myös yksi neljän huoneen asunto isolla 39,5 neliön terassilla. Asuntojen hinnat alkavat 123 000 eurosta.


Toinen kerrostalo, josta suomalaiset ovat aktiivisesti ostaneet asuntoja, löytyy Rotermannin sisäkorttelista. Rotermanni sijaitsee Tallinnan vanhankaupungin, sataman ja Viru-aukion välissä, joten sijainti on mitä mainioin.

Kahdeksankerroksisessa talossa on 49 asuntoa, jotka ovat pinta-alaltaan 34,6–88,7 neliötä. Huoneita on asunnosta riippuen yhdestä neljään. Esimerkiksi 56,40 neliön asunnon hinta on 225 000 euroa.

Talon sivuilla kerrotaan, että kaikki talon asukkaat saavat erityisehdoin käyttää rakennukseen perustettavan spa- ja saunakeskuksen palveluita.

Vanhemman ja vaisummin varustellun kerrostaloasunnon saa Tartostakin vain muutamalla kymmenellä tuhannella.

Tämä syrjäisempi kohde kiinnostaa tällä hetkellä suomalaisia

Maunula paljastaa suomalaisten suosikkimyyntikohteen hieman syrjemmältä seudulta. Maunulan mukaan suomalaiset ovat tällä hetkellä erityisen kiinnostuneita Läänemaalla, Virtsun merenrannalla sijaitsevasta kivitalosta.

Kyseessä on 75 000 euroa maksava kolmen makuuhuoneen talo. Peruskorjatussa, kaksikerroksisessa talossa on yhteensä 160 neliötä.

Talosta löytyy suomalaisten tottumuksiin sopien myös sauna. Parvekkeelta puolestaan aukeaa merinäkymät Saarenmaalle ja satamaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt