3 + 3 asiantuntijan vinkkiä, joilla pääset eroon isosta viikkosiivouksesta – näin koti pysyy puhtaana pienellä vaivalla

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Ison viikkosiivouksen voi korvata vartin päivittäisillä siivoushetkillä.
On turha tuhlata suursiivoukseen aikaa, koska kodin saa pienellä vaivalla pidettyä kunnossa.

Pirkanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Marja Kuuteri neuvoo, kuinka siivous hoituu lähes huomaamatta.

Siivoa joka päivä vartin verran:

  1. Palauta tavarat käytön jälkeen paikoilleen. Helpoimmalla pääsee eikä kaaos riistäydy käsistä, kun opettelee laittamaan tavarat paikoilleen heti käytön jälkeen ja luopuu ylimääräisistä koriste-esineistä. Kun kaikille tavaroille on oma selkeä paikkansa, koti pysyy järjestyksessä.
  2. Tuuleta asuntoa, mikäli kodissa ei ole koneellista ilmanvaihtoa.
  3. Pidä huolta, että eteinen, keittiö ja vessa pysyvät siisteinä. Puhdista keittiö heti ruuanlaiton jälkeen. Pyyhi tasot ja laita tiskit tiskikoneeseen. Imuroi tai lakaise eteisestä hiekka ja roskat pois. Vessassa huolehdi, että pönttö ja lavuaari pysyvät puhtaina käytön jälkeen.
Hoida kerran viikossa:
  1. Pyyhi pölyt. Kerran viikossa kannattaa pyyhkiä hyllyjen ja esineiden pinnoille kertynyt pöly ja sen jälkeen voi imuroida lattian. Muista käydä läpi myös sohvan ja sängyn aluset, jotka ovat otollisia paikkoja pölypalleroille.
  2. Jos olet kova laittamaan ruokaa tai asunnossa on paljon lemmikkieläimiä, voi olla tarpeen pyyhkiä lattia kerran viikossa. Tällöin järjestys on: ensin imuroidaan, sitten pyyhitään pölyt ja lopuksi pyyhitään lattia nihkeällä liinalla, koska imurointi nostaa pölyä ilmaan ja takaisin pinnoille.
  3. Vessanpönttöön kertynyt kalkkisaostuma on hyvä puhdistaa kunnolla ainakin kerran viikossa. Koska uloste on rasvapitoista, myös pinttymiä tulee helposti.
Artikkelin on tuottanut Kodin Kuvalehti, ja se on julkaistu alun perin Menaiset.fi:ssä. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Helppo imurikikka mullisti kodin siivouksen – sepelikasat olohuoneessa ovat historiaa

Vantaalainen Milja siivoaa viidessä minuutissa 15 neliön kotinsa – kertoo kikat, joilla ”koti näyttää siistimmältä kuin oikeasti on”

5 kodin paikkaa, joita moni ei tajua siivota – ”Osa uusista asunnoista on huonossa kunnossa jo vuoden jälkeen”

Etikka on siivoojan ekologinen ihmeaine! Näin se puhdistaa kaakelit ja vie hajut – katso yli 10 käyttötapaa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt