Helsingissä myydään huvilaa, joka tuotiin Kannakselta sata vuotta sitten – nyt se on kuin suoraan sisustuslehdestä

Julkaistu:

Asuminen
Kokosimme yhteen rakennustaiteen helmet, jotka etsivät uusia asukkaita.
1800-luvun lopussa Suomessa alkanut huvilaelämä jätti jälkeensä koristeellisia ja kauniita rakennuksia, joista osa on yhä vapaa-ajan asukkaiden tai vakinaisten asukkaiden käytössä.

Oikotie- ja Etuovi-sivustoilla huviloita ja kokonaisia kartanoita kaupataan parhaillaan kymmeniä.

Poimimme joukosta helmet, jotka kutkuttavat jokaista kerrostaloelämään kyllästynyttä.

Huvila Helsingistä

Kiinnostaisiko huvilaelämä pääkaupungin sykkeessä?

Tällainen, ei aivan tavanomainen mahdollisuus on tarjolla Oulunkylässä, jossa kaupataan terijokelaisvillaa pyyntihintaan 1 380 000 euroa.


Rakennus on siirretty reilut sata vuotta sitten Oulunkylään Karjalankannakselta Terijoelta. Oletus on, että villa on ollut aikoinaan varakkaan pietarilaisperheen kesähuvilana.


Helsingissä huvila on ollut koko ajan asuinkäytössä ja sitä on kunnostettu pitkään ja pieteetillä.

Moderni yhdistyy tässä villassa historian havinaan toimivalla tavalla. Nykyaikaisen keittiön parina on vanha puuliesi ja leivinuuni. Hienostuneen boheemin tyylin kruunaavat vanhat kaakeliuunit ja puulattiat.

Tunnelma jatkuu pihalla. Puutarhasta löytyy muun muassa kaunis suihkulähde ja omenapuita.

Terijokelaisvillassa on viisi huonetta ja keittiö, apukeittiö, kaksi kuistia, kaksi kylpyhuonetta, kaksi erillistä vessaa, parveke ja varastotiloja. Asuinneliöitä on 220.


Kiinteistönvälittäjä LKV, rakennusmestari ja sisustussuunnittelija Hannimaria Haaramäki Kiinteistömaailma KK-Neliöt Oy:stä kertoo Ilta-Sanomille, että vastaavia kokonaisuuksia on myynnissä äärimmäisen harvoin.

Haaramäki uskoo, että kohde kiinnostaa mielenkiintoisena ja yllättävänäkin vaihtoehtona kiinnostaa vaikkapa kodinetsijöitä, jotka ovat etsimässä uutta kotia Helsingin keskustan vanhoista taloista ja joita menneen maailman tunnelma kiehtoo.

– Villasta löytyvät kaikki ne samat halutut sisustuksen elementit kuin keskustan arvotaloistakin: iso huonekorkeus, kaakeliuunit, lautalattiat ja lisäksi paljon muuta, muun muassa ihanat kuistit ja parveke sekä puutarha suihkulähteineen kesäaikaan, Haaramäki kertoo.

Kartano Laitilasta

Tunnelmaa on tarjolla myös tässä kartanossa, joka sijaitsee Laitilassa.

Kaukolan kartano Laitilassa etsii parhaillaan uutta omistajaa.


Seutusanomat Vakka kertoi vuosi sitten, että myyjä on Tukholmassa kulttuurijohtajana toiminut Atte Laine , joka on kunnostanut kartanoa perinteitä kunnioittaen vuodesta 2000 lähtien.


Kartanon jokainen huone on sisustettu eri tavalla. Seiniltä löytyy toinen toistaan upeampia taideteoksia.

Kokonaisuuteen kuuluu muun muassa iso puutarhatontti, vuonna 2006 rakennettu talousrakennus ja 300 neliötä tilaa. Kartanon pyyntihinta on 219 000 euroa.

Syreenikujan varjossa

Jättäisipä päivätyöt ja perustaisi oman kahvilan, tai vaikkapa majapaikan turisteille.

Tämä kutkuttava ajatus voi käydä mielessä erityisesti onnistuneen viikonlopun jälkeen.


Mikkelissä sijaitseva Rusthåll-kartano antaa mahdollisuuden vaikka kesäravintolan ja bed and breakfastin pyörittämiseen.


Vuonna 1830 valmistunut rakennus sijaitsee järven rannalla Ristiinan kirkonkylässä.

Kartanon lisäksi myös pihapiiri on viehättävä. Rantaan, jossa sijaitsee savusauna ja tavallinen rantasauna, kuljetaan syreenikujaa pitkin.

Rustållin pyyntihinta on 391 000 euroa.

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt