Terttu keksi ratkaisun kylppärin siivouspulmaan – likaantuvat kaakelit saivat kyytiä remontissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Kylpyhuone
Turussa asuva Terttu Vikström keksi ratkaisun kylpyhuoneen ikuiseen siivouspulmaan. Remontissa kylpyhuoneesta karsittiin kaikki ylimääräinen ja seinille laitettiin laattojen sijaan lasikuitutapetti.
Turussa asuvalla Terttu Vikströmillä oli ongelma. Kylpyhuoneen kaakeleiden saumoihin tuntui tarttuvan likaa tuon tuostakin, eikä 1970-luvulla toteutettu remontti ruskeine laattoineen enää miellyttänyt silmää.

Vikström päätti pyytää ammattilaiset apuun ja toteuttaa kylpyhuoneremontin, jossa huoneesta karsittiin pois kaikki ylimääräinen.

Vanhat ruskeat kaakelit saivat lähteä, samoin ylimääräiset kaapit. Kylpyhuoneeseen kertyvä tavara, kuten kaikenlainen pikkusälä, piilotettiin kylpyhuoneen tason alle. Sieltä löytyy nyt pyykinpesukone ja riittävästi säilytystilaa.

Huoneeseen laitettiin myös lattialämmitys, minkä takia kylpyhuoneessa on kiva tassutella vaikka paljain varpain.

Suurin muutos

Suurin muutos on nähtävillä seinillä, josta ammattilaiset poistivat ruskeat kaakelit. Niiden tilalle laitettiin lasikuitutapetti, joka on kylpyhuoneessa tuntemattomampi valinta.

– Haluan, että kylpyhuoneeni on vaivaton. Kaakeleiden ja saumojen väliin jää aina jotakin, mutta ei lasikuitutapettiin, Vikström kehuu Ilta-Sanomille.

Remontista on jo aikaa, mutta lasikuitutapetti on pysynyt koko ajan helppohoitoisena.

Vikström suositteleekin kylppäriremonttia kaikille, joita kaakeleiden saumojen putsaaminen kyllästyttää.

Lasikuitutapetti kylpyhuoneessa on simppeli, siisti ja helppo pitää puhtaana.

Asiantuntija kommentoi

Lasikuitutapetti kylpyhuoneessa herättää kysymyksiä. Täyttääkö menetelmä vaatimukset?


Taloyhtiön kanta asiaan kannattaa aina tarkistaa, huomauttaa lasikuitutapetilla kylpyhuoneremontteja toteuttanut Rauno Mäkelä. Uudet märkätilat tulee aina rakentaa niin, että ne täyttävät rakennusmääräyskokoelman vesitiiviysvaatimukset.

Terttu Vikströmin kylpyhuoneessa remontti toteutettiin vesitiiviysvaatimukset täyttävällä menetelmällä. Se on harvinaisempi tapa.

Lähtötilanteessa vanhat seinäpinnoitteet oli poistettu ja pohja tasoitettu sileäksi, remontin toteuttanut Rauno Mäkelä Rakennushanke Mäkelä Oys:sta kertoo.

Seinäremontin työvaiheet olivat seuraavat:

  • Levitetetään kosteusulku koko seinäpinnalle (Mäkelä käytti Luja-merkkiä).
  • Kiinnitetään lasikuitutapetti kostean tilan liimalla (esimerkiksi Ässätex-lasikuitutapetti).
  • Levitetään kosteusulkua lasikuitutapettiin niin, että kaikki huokoiset pinnat täyttyvät.
  • Maalataan pintamaalilla haluttuun sävyyn kahteen kertaan.
  • Noudatetaan valmistajan tiivistys-/kuivumisaikoja.
Korjaus 11.3.2019 klo 18.25: Jutussa viitattiin C2-vesitiiviysvaatimuksiin, jotka märkätiloilta olisi vaadittu. Kyseinen säädöskokoelma on kuitenkin kumottu.

Ammattilaiselta apua

Muista, että taloyhtiöt edellyttävät aina vedeneristyksessä ammattilaisen käyttöä. Sertifioidun asiantuntijan käyttö on suositeltavaa myös ok-talossa, vaikka siellä vedeneristyksen voi tehdä itsekin.

Kosteusvauriotilanteissa vakuutusyhtiö voi nimittäin vetäytyä korvausvastuusta, jos vedeneristyksen tekijällä ei ole ollut tarvittavaa pätevyyttä. Valitse siis asiantuntija, jolla on märkätila-asentajan sertifiointi.

Lähde: K-rauta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt