Rasmus ja Joonas saivat muumimukista liki 9 000 euroa – kertovat nyt, mitkä uudemmista tulokkaista menevät kuumille kiville

Julkaistu:

Muumimukit
Rasmus Rantanen ja Joonas Veikkola tienaavat muumimukeilla. Yksi muumimukeista oli heille noin 9 000 euron potti.
Lehtiä lukevat eivät ole viime kuukausien aikana voineet välttyä muumiaiheisilta otsikoilta.

Milloin muumimukista on maksettu häkellyttävät 999 euroa, milloin vieläkin enemmän, huikeat 6 100 euroa.
Muumimukibisnestä tekevää Rasmus Rantasta ja Joonas Veikkolaa otsikot eivät hämmästytä. Muumimukit Rahaksi -yrityksen puuhamiehet ovat huomanneet tilipusseissaan, että elämme parhaillaan todellista muumibuumia.

Vielä pari vuotta sitten tilanne oli toisenlainen.

Kun Arabia siirsi tuotantonsa ulkomaille, moni keräilijä sai tarpeekseen.


Sitten muumimukit tulivat suosioon uudelleen.

Viime kesänä Muumin päivä -muki sai aikaan tavarataloissa suoranaisen jonotushysterian. Vastikään Ylellä alkanut Muumilaakso-animaatiosarja on sekin lisännyt ihmisten kiinnostusta harrastusta kohtaan.

– Uutta nousua on selvästi havaittavissa, Rasmus Rantanen kertoo Ilta-Sanomille.

Vuoden alku otollista aikaa myynnille

Rasmus Rantasen ja Joonas Veikkolan työnä on kiertää Suomea ja hakea myyntiin muumimukeja, joista keräilijät haluavat päästä eroon.

Vuoden alku on työhön otollista aikaa. Moni käy silloin läpi kaappejaan ja haluaa ylimääräistä lompakon pohjalle. Toisaalta myös ostajat ovat nyt liikkeellä. Muumit ovat ajankohtaisempia kuin aikoihin.


Vaikka harrastus mielletään joskus tätien puuhasteluksi, muumimukeja löytyy todellisuudessa aivan kaikenlaisilta suomalaisilta, Rantanen ja Veikkola kertovat.

– Jopa Kauppalehden sijoitusaiheisella palstalla käydään keskustelua muumimukeista. Toisaalta harrastaja voi olla nuori henkilö, jonka sukulaiset ovat innostaneet harrastuksen pariin, Rasmus Rantanen kertoo.

Kokemuksensa pohjalta Rantanen voi sanoa, että miehiä tuntuu kiinnostavan naisia enemmän muumimukeissa enemmän niiden rahallinen arvo.

– Kun Muumin päivä -muki tuli kauppoihin viime kesänä ja sen pystyi myymään heti sadan euron voitolla eteenpäin, moni tajusi, että muumimuki voi olla myös sijoitus, Rantanen kertoo.

Tämä muki myytiin lähes 9 000 eurolla

Rantasen ja Veikkolan muumimukiuran jättipotti liittyy mukeista kuuluisimpaan: Fazerin muumimukiin.


Fazerin Arabialta tilaama erä on numeroitu ja mukeja on valmistettu vain 400 kappaletta. Tällaisen mukin Rantanen ja Veikkola myivät Tukholmassa asuvalle keräilijälle vajaalla 9 000 eurolla.

Vaikka kotoa ei Fazerin muumimukia löytyisikään, muumimukilla voi silti tehdä rahaa.

Erityisesti Ruskea Nipsu, eli vuosina 2002– 2008 valmistettu muumimuki menee kuin kuumille kiville, Rantanen vinkkaa. Kysyntää on aina myös kaikille Pikku Myy -aiheisille mukeille.

– Halutuin on vanhin, vihreänsävyinen Pikku Myy Liukumäessä -muki, jota alettiin valmistaa vuonna 1999. Keräilijöitä kiinnostaa erityisesti ensimmäinen vuosierä. Vuosiluku löytyy pohjasta, Rantanen vinkkaa.

Tuoreista tulokkaista kiinnostavin muumimuki on vuoden 2016 kesämuki Juhannus. Mukin hinta on noussut nopeasti, vaikka kyseessä on tuore tulokas.

Puhutuin muumimuki on ollut viime aikoina Japaniin avattavan muumimaailman oma teemamuki, jota Arabia valmistaa ainoastaan Moominvalley Parkia varten. Puisto avaa ovensa maaliskuun puolessa välissä.

Keräilijöiden keskuudessa erikoiserämuki on herättänyt ristiriitaisia tunteita, Rantanen kertoo.

– Osan mielestä on ikävää, että Suomessa olevat keräilijät eivät pääse ostamaan mukia. Toisten mielestä on hyvä, että keräilyssä riittää vielä haasteita.

Vaihdettu väärä pääkuva Nipsu-mukista 8.3.2019 klo 17.30.

Ota kantaa

Löytyykö sinulta muumimukeja?

Kyllä 83% Ei 17%
Ääniä yhteensä 12871

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt