Sari teki 80-luvun asunnolle täydellisen muodonmuutoksen – todellinen vau-efekti löytyy kylpyhuoneesta

Julkaistu:

Remontti
Kauniaisissa sijaitsevan perheasunnon vau-efekti sijaitsee kylpyhuoneessa. Kotikylpylä ekstramukavuuksilla halutaan nyt moneen muuhunkin kotiin.
Alkutilanne oli lohduton.

Kauniaisissa sijaitseva, 80-luvulla rakennettu viistokattoinen perheasunto oli kärsinyt kosteusvaurioista. Ne tulivat esille, kun uusi omistaja päätti tehdä taloon pintaremonttia.

Päädyttiin kaupan purkuun ja täydelliseen remonttiin, jossa uusiksi menivät paitsi kosteusvauriosta kärsineet rakenteet, myös talon sisustus.

Alakerta uudistui täysin

Remontin Alppitaloon pääsi toteuttamaan PURO Casan sisustussuunnittelija Sari Sirviö.

Kyseessä oli unelmatyö, sillä uusiksi sai laittaa kerralla käytännössä kaiken. Vain yläkerran kosteusvaurioista vapaat ja vastikään pintaremontoidut tilat säästyivät moukarilta.

– Käytännössä koko alakerta purettiin: lattiat, seinät, sauna, osittain jopa katto, Sirviö kuvailee.


Remontissa talosta kuoriutui kuin uusi.

Sirviö loi lapsiperheelle sopivan kokonaisuuden, jossa on huomioitu säilytysratkaisujen toiminnallisuus ja suomalaisia viehättävä tyyli.


Tällainen, skandinaavisen moderni ja vaalea kokonaisuus on yhä monen mieleen, vaikka värien tulosta sisustuskartalle on kohistu jo jonkin aikaa.

Trendikäs avokeittiö toi avaruutta

Selvimmin muutos näkyy kodin keittiössä ja olohuoneessa, joista on muotoutunut remontissa tummien ja sokkeloisten tilojen sijaan valoisa ja avara avokeittiö.

Tällainen, olohuoneen ja kokkaustilan yhdistäminen on nykyään suosittua meillä ja maailmalla. Muutos 10‑20 vuoden takaiseen on ilmeinen.

– Silloin ajateltiin, että makuuhuoneessa nukutaan, keittiössä laitetaan ruokaa ja olohuoneessa katsotaan televisiota. Käsitys tiloista on muuttunut. Tilat rakennetaan nykyään vastaamaan yhdessä olemisen tarvetta poistamalla väliseiniä ja yhtenäistämällä tiloja niin, ettei kenenkään tarvitse laittaa vaikkapa yksinään ruokaa, Sirviö kertoo.


Avaruutta tilaan on haettu myös vaaleilla materiaalivalinnoilla.

Lattialla on valkoharmaa tammiparketti, keittiön kalusteet ovat korkeakiiltoiset ja seinissä on harmaan ja valkoisen lisäksi tällä hetkellä suosittua greigeä, eli harmaaruskeaa.


Yleistunnelmaltaan kasvojenkohotuksen kokenut koti on harmoninen ja neutraali.

Höyrysuihku pinkissä valossa

Todellinen vau-efekti sijaitsee kodin saunaosastolla, johon omistaja toivoi turkkilaista spa-henkisyyttä.

Sirviö toteutti alkuperäisessä kunnossa olevan saunan ja suihkuosaston remontin niin, että tilasta muotoutui kotikylpylä, jossa voi muun muassa hemmotella itseään erilaisilla vesielämyksillä. Suihku muuntuu halutessa eksoottiseksi vesiputoukseksi, rentouttavaksi höyrysuihkuksi tai vesisadetta muistuttavaksi virraksi.


Lisäksi suihkussa on erilaisia värivaihtoehtoja, jolloin pesuhetken voi halutessaan toteuttaa vaikka pinkissä valossa.

– Moni suomalainen haluaa nyt vastaavia vau-efektejä, Sirviö toteaa.

Kylpyhuoneremontti kallein

Kodin remonttiin kului aikaa viisi kuukautta.

Budjettia Sirviö ei paljasta, mutta muille vastaavista haaveileville hän vinkkaa, että rahaa kuluu eniten kylpyhuoneen ja saunan uusimiseen.

Näistä tiloista löytyy usein myös yllätyksiä. Vastaavista, 70–90-lukujen taloista voi tulla esille kosteusongelmien lisäksi esimerkiksi asbestia.

– Ne tulee nykyään poistaa sertifioitujen ammattilaisten voimin.

Jos ongelmana on kosteus, korjaus tulee toki tehdä. Sirviö kuitenkin varoittaa, että alalla saattaa olla kaikenlaisia toimijoita.

Luotettavan ammattilaisen etsimiseen kannattaa kuluttaa siis hieman aikaa.

Oletko sinä tehnyt onnistuneen muodonmuutoksen kotona tai mökillä? Lähetä kuvat ja tarinasi osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt