Sauli remontoi kotinsa 20-luvun tyyliin – tältä näyttää kylpyhuone, joka on kaukana tavallisesta

Julkaistu:

Remontti
Helsinkiläismies Sauli Siekkinen remontoi kaupunkikotinsa 1920-luvun tyyliä kunnioittaen. Viimeiseksi valmistui kylpyhuone, jota kehutaan upeaksi ilmestykseksi.
Virtaviivaista, käytännöllistä ja aavistuksen tylsää. Viimeistään putkiremontin yhteydessä monen vanhan kivitalon kylpyhuone muutetaan nykymuodin mukaiseksi. Lopputulos voi olla kiiltävä, tehokas – ja tylsän persoonaton.

Helsingissä asuva Sauli Siekkinen halusi tehdä toisin. Nuutajärven kartanon isäntänäkin tunnettu Siekkinen remontoi Helsingissä sijaitsevan kaupunkikotinsa sen valmistumisen vuosikymmenen 1920-luvun tyyliin.

Viimeksi valmistui kylpyhuone. Sen Siekkinen suunnitteli art deco -henkeen.

– Onneksi kylpyhuonetta ei ollut pilattu edes putkiremontin yhteydessä. Alkuperäinen 20-luvun kipsinen kattorosettikin oli vielä paikoillaan, Siekkinen kertoo.

Remontti vaati hieman luovuutta, mutta ei lopulta ollut vaikea toteuttaa.


Siekkisen mukaan esimerkiksi laattavalikoima on Suomessa myös aivan tavallisissa rautakaupoissa niin hyvä, että tilaamalla löytää kyllä omat suosikit. Omansa hän löysi kotimaisesta ABL-laattakaupasta.

Kalusteiden löytäminen osoittautui aavistuksen haastavammaksi, mutta lopulta Imperial Bathroom Companyn saniteettikalusteet ja Rudge & co:n hanat löytyivät ulkomailta tilaamalla.


Kaikkea ei tarvinnut laittaa uusiksi, sillä kylpyhuoneesta löytyi ennestään vanha valurauta-amme, joka maalattiin lattialaattojen väriin sopivaksi.

Peilikaappi kylppäriin löytyi suomalaisen Juvin valikoimista ja raitisilmaventtiili Domus Classican valikoimista.

Tämän lisäksi Siekkinen loi kylpyhuoneeseen illuusion puurakennuksesta. Tämä onnistui seinän paneloinnilla.

Remonttiin meni 15 000 euroa

Kunnioita talosi tyylikautta.

Tämä voisi olla vanhoihin rakennuksiin erikoistuneen Siekkisen sanoma asuntoaan remontoiville. Vaikka Siekkisen 1920-luvun kaupunkiasunnosta löytyy huonekaluja lähinnä 1800-luvun lopulta, henki on silti rakennuksen rakennusaikakautta kunnioittava.

Toki remontointipäätöksiin vaikuttavat myös esteettiset mieltymykset.

– Haluan, että ympärilläni on jotakin kaunista saksalaisen kiiltävän ja tehokkaan sijaan, mies kertoo.


Kylpyhuoneen remontointiin kului Siekkisen arvion mukaan 15 000 euroa. Osan remontista Siekkinen teki itse, mutta apuna tarvittiin myös ammattilaisia muun muassa vesieristykseen, laatoitukseen ja lattiakaivon vaihtoon.

Kaupunkikodin kylpyhuoneen lopputulos on kaunis ja käytännöllinenkin, sillä vanhaan malliin valmistetut kalusteet ovat ulkonäöstään huolimatta modernia ja kestävää muotoilua.

Pientä epämukavuutta art deco -tyyliin remontoivan tulee toki sietää.

Siekkisen kylpyhuoneen kuuma ja kylmä hana ovat nimittäin vanhaan tyyliin erikseen.

Oletko sinä tehnyt onnistuneen muodonmuutoksen kotona tai mökillä? Lähetä kuvat ja tarinasi osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt