Helsingin Kallion kupeeseen valmistuva kohde on todellinen hipsterin unelma: 88 pientä vuokra-asuntoa, ei yhtään parkkipaikkaa, pyörille kunnon tilat - Asuminen - Ilta-Sanomat

Helsingin Kallion kupeeseen valmistuva kohde on todellinen hipsterin unelma: 88 pientä vuokra-asuntoa, ei yhtään parkkipaikkaa, pyörille kunnon tilat

Vanha teollisuuskiinteistö muotoutuu remontissa 88 asunnon vuokrakodiksi, joka on kuin tehty kaupunkilaisnuorille.

Alppiharjuun saneerataan asuntoja, joiden kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset. Rakennuksen yhteyteen ei ole tulossa yhtään autopaikkaa.

24.2.2019 15:02 | Päivitetty 25.2.2019 9:22

Sijainti nuorten aikuisten ja opiskelijoiden suosimalla alueella, ja kotina rakennus, jossa on rouhean teollisuuskiinteistön tunnelmaa.

Kuulostaa todelliselta hipsteriunelmalta.

Helsingin Alppiharjuun, aivan trendikkään Kallion kaupunginosan kupeeseen valmistuu ensi vuoden kesällä 88 uutta vuokra-asuntoa, kun Pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö NREP muuntaa vanhan teollisuuskiinteistön asuinhuoneistoksi.

Arkkitehti D.Dahlbergin suunnittelema rakennus osoitteessa Kalliolanrinne 4 saneerataan perusteellisesti. Uusiksi menevät esimerkiksi viemäri- ja vesilinjat, sähköt, tietoverkot ja ilmastointi.

Rakennusvaihe kestää noin vuoden.

Pitkä historia

NREP kertoo tiedotteessa, että rakennuksen historia ulottuu aikaan ennen sotaa. Asuinrakennukseksi suunnitellun kiinteistön rakennustyöt keskeytyivät kuitenkin sodan alkaessa niin, että rakennus valmistui lopulta vuonna 1947.

Sodan loputtua kiinteistön käyttötarkoitus muutettiin sotakorvausteollisuuden tarpeisiin. Kerrokset toteutettiin avarina työsaleina teollisuuden käyttöön.

Havainnekuva 88 asunnon vuokrakodista.

Nyt vanha kiinteistö palautetaan alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Asunnot suunnittelee arkkitehtitoimisto Avarrus Arkkitehdit. Hankkeen urakoitsija on Veljekset Nuutinen Oy.

– Korjauskohteissa on aina vahva identiteetti ja mielenkiintoinen historia. Keskeisenä teemana suunnittelussa onkin ollut alkuperäisen rakennuksen hengen säilyttäminen sekä hyvän asuntosuunnittelun mukaiset tilaratkaisut, kertoo tiedotteessa projektiarkkitehti Severi Hellstén Avarrus Arkkitehdeistä.

Suurin osa yksiöitä

Asuntojen kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset, kertoo Ilta-Sanomille NREP:n johtaja Petri Valkama.

– Helsingissä on iso pula hyvistä kodeista nuorille aikuisille, Valkama kertoo.

Suurin osa 88 asunnosta on 30 neliön yksiötä, osa asunnoista on kaksioita.

– Vuokrataso tulee olemaan kohtuullinen, Valkama kertoo.

Asuntojen lisäksi kiinteistöön tehdään harrastetila, pesula, sauna sekä kerhotila, josta on pääsy asukaspihalle. Sisäpihan asunnoille rakennetaan uudet parvekkeet.

Yhtään autopaikkaa rakennuksen yhteyteen ei sen sijaan ole tulossa.

Pyörien säilytystiloihin satsataan erityisesti, Valkama kertoo.

– Asiakasryhmällemme pyörä on merkittävä liikenneväline. Meille on myös tärkeää, että uusien kohteidemme kehitys tehdään ympäristön kannalta kestävällä tavalla, Valkama kommentoi.

Toiselle linjalle luksusasuntoja

Alppiharjun lähelle valmistunutta toista saneerauskohdetta osoitteessa Toinen linja 3 ei sen sijaan voi kutsua opiskelijaystävälliseksi, ainakaan neliöhintansa puolesta.

Hakaniemen torin läheisyyteen on valmistunut arvokkaita loft-asuntoja.

Entisen panttikonttorin tiloihin Hakaniemen torin läheisyyteen on nimittäin valmistunut asuntoja, joiden neliöhinnat kohoavat kalleimmillaan 12 900 euroon.

Suurin osa 32 asunnosta on uniikkeja, joten neliöhinnat vaihtelevat. 123 neliön kohteessa hintalappu on 10 100 euroa neliöltä, 36 neliön yksiössä 11 500 euroa per neliö.

Hakaniemen torin lähettyvillä sijaitseva kohde on parhaillaan ennakkomarkkinoinnissa. Kohteiden myyminen alkaa heti, kun käyttöönottotarkastus on tehty. Tämä tarkoittaa lähiaikoja.

Juttua korjattu 25.2. klo 9.17. Alppiharjun rakennukseen valmistuu 88 asuntoa, ei 103. Poistettu jutusta virheellinen neliövuokra.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?