”Perheenäiti lysähti lattialle istumaan sanomatta sanaakaan” – nämä asuntoesittelyt jäivät ammattilaisten mieleen

Julkaistu:

Asuntonäyttö
Asuntonäytöissä sattuu ja tapahtuu. Vuokranvälittäjät paljastivat kommellukset uransa varrelta Ilta-Sanomille.
Asunnon nappaaminen muiden vuokralaisten edestä ei aina ole helppoa. Vuokranantajaan pitäisi tehdä vaikutus lyhyessä ajassa, ja ympärillä on muitakin, jotka yrittävät samaa.

Ei helppo tehtävä lainkaan.

Itsensä mainostaminen voi joskus mennä överiksi, mutta asunnonesittelytilanteissa tapahtuu paljon muutakin.

Kysyimme Vuokraturvan Timo Metsolalta, Asuntopehtoori-yrityksen Miika Vuorensolalta ja Kiinteistömaailma Vuokranvälityksen Sari Halkosalmelta, minkälaisia kommelluksia asunnonvälityksessä on tullut vastaan.

Poliisipartio paikalle

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola muistelee tapausta, joka sattui kesäaikaan yksiön asuntoesittelyssä. Esittely oli niin suosittu, että kaikki eivät mahtuneet kerralla sisälle – jono ulottui toisen kerroksen yksiöstä portaikkoon ja rapun ovesta ulos asti.

”Iäkäs naapuri pelästyi, kun hän näki että koko rappukäytävä on tupaten täynnä ihmisiä. Hän soitti poliisipartion paikalle. Poliisimiehet kävivät tarkistamassa tilanteen ja tutustuivat nopeasti asuntoonkin. Lähtiessä toinen poliiseista totesi toiselle, että onneksi ei tarvitse itse tuon jonon jatkoksi mennä.”


Toinen ikimuistoinen tapaus sattui Helsingin Pihlajamäessä, jossa eräs asunnon katsojista pyysi lupaa käydä vessassa. Luvan saatuaan hän ei kuitenkaan päässytkään pois vessasta, kun oven lukko jumiutui.

”Hetken hämmennyksen jälkeen eräs toinen katsoja kertoi olevansa rakennusmies, haki autosta työkaluja ja irrotti vessan oven saranapuolelta. Kun vessan ovi oli nostettu sivuun seinää vasten ja katsoja vapautettu, hän ensi töikseen ilmoitti vuokraavansa asunnon mielellään pienestä kommelluksesta huolimatta.”

Suihku teki tepposet

Miika Vuorensola muistelee puolestaan tapausta, jossa esittelyssä oli asunto uudiskohteesta.

Kollegan tarkoituksena oli esitellä, miten vasta valmistuneen asunnon suihku toimii.

”Hän meni vaatteet päällä suihkun alle. Oletuksena oli, että asunnossa ei olisi vesiä vielä päällä. Kuinka ollakaan, sieltä tulivatkin vedet kollegan päälle.”

Lieneekö hyvän asuntoesittelijän ammattitaitoa, mutta Vuorensola muistelee myös tapauksia, jolloin asuntoesittelyyn saapuneiden henkilöiden kanssa on heti synkannut paremmin kuin hyvin.

”Joskus asuntoesittelyssä juttu on luistanut niin hyvin, että esittely on kestänyt tunnin. Ja kerran pääsin asuntonäytön päätteeksi aveciksi suomalaisen näyttelijän ensi-iltaan, kun tulimme niin hyvin juttuun.”

Vuokraehdokas lysähti lattialle istumaan

Sari Halkosalmi muistelee tapausta Helsingin Ruoholahdesta viime kesältä. Oli kuuma hellepäivä ja asuntonäyttöön oli saapunut kiinalaispariskunta pienen lapsensa kanssa.

Asunnossa ollut turvalukko ei ollut kiinalaispariskunnalle tuttu, joten he kyselivät sen käyttötarkoitusta. Halkosalmi päätti näyttää, miten turvalukkoa käytetään.


”Ilmeni kuitenkin, että turvalukko oli laitettu niin tiukalle, että se meni täysin jumiin. Jäimme jumiin asuntoon, ja kiinalaispariskunnalle alkoi tulla pieni paniikki. Ahdistus alkoi näkyä: perheenäiti lysähti lattialle istumaan sanomatta sanaakaan. Kaikki miettivät, että pääsemmekö täältä pois.”

Apu löytyi onneksi kännykästä. Halkosalmi soitti huoltoyhtiöön.

”Ja onneksi kyseessä ei ollut pieni yksiö. Oli nimittäin kuuma, mutta pääsimme onneksi parvekkeelle vilvoittelemaan. Kun pääsimme ulos, päätin, etten laita enää turvalukkoa näytöissä päälle.”

Minkälaisia kokemuksia sinulla on vuokranäytöistä? Kommentoi alle!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt