Kuvat tavallisista kodeista paljastavat suomalaisten tavarakasat: ”Meillä ei siivota turhan usein”

Julkaistu:

Me Naiset
Onko sinunkin kotonasi epämääräisiä kasoja joka nurkassa? Onneksi et ole yksin.
Siivoaminen, siisteys ja kodin järjestely kiinnostavat suomalaisia paljon. Parhaimmillaan näpsäkät kodinhoitovinkit innostavat, mutta asioilla on aina kääntöpuolensa.

Osaa meistä hieman laiskemmanpuoleisista siivoojista jatkuva siisteyden vaatimus tuppaa myös rassaamaan ja lannistamaan.

Sillä on kauaskantoisia vaikutuksia: viimeisen 40 vuoden aikana suomalaisten kyläily toistensa luona on vähentynyt. Yksi syy siihen piilee jatkuvasti kasvavissa vaatimuksissa kotia kohtaan. Pahimmillaan paineet voivat johtaa kotihäpeään, joka kumpuaa esimerkiksi siitä, että näemme niin harvoin toisten koteja muuten kuin tiptop-kunnossa.

Mutta toisissa kodeissa tavarat saavat kasaantua omaan luonnolliseen tyyliinsä. Me Naisten kilpailussa etsittiin kasamuodostelmia, ja saimme joukon perin samastuttavia otoksia kotoisista kasoista.

Näissä kodeissa elämän jäljet saavat näkyä ja tavarat kasaantua omaan liikkuvaan tyyliinsä:

1. Tavarat kuriin vain äidin vuoksi”Asun 27-neliöisessä yksiössä yksin, joten asunto on helppo pitää siistinä. Aina vain ei jaksa eikä huvita. Sitä paitsi, kerran käytetty villapaita ei tarvitse vielä pesua, mutta en minä voi sitä kaappiinkaan laittaa! Se menee siis kasaan.

Jos nyt olisi tulossa kylään kuka muu tahansa kuin äiti, petaisin sängyn ja laittaisin läjät siististi viikatuiksi kasoiksi. Mutta jos äiti olisi tulossa, imuroisin, pyyhkisin pölyt ja panisin kaikki läjät pyykkikoriin. Miksikö? Koska äiti arvostaa siisteyttä ja minä arvostan äiti niin paljon, että haluan sen hänen takiaan tehdä.”

Marikamammu

2. Sopivan sotkuinen soppi”Tässä meidän makuuhuone ja olohuone. Ihan mukavalta kotona näyttää yleensä, sopivasti sotkuiselta.

Siivoaminen on mukavaa, mutta vain toisinaan. Aika käytetään tehokkaasti muuhun toimintaan esim. töihin, opiskeluihin, harrastuksiin, television katseluun, netin selailuun, nukkumiseen, syömiseen, laiskotteluun ja rupatteluun.”

Mary

3. Se pienempi läjä”Makuuhuoneessa sängyn vieressä on vielä ihan pieni kasa. Olohuoneessa on sitten vähän isompi: siellä on tällä hetkellä varmaan viisi koneellista puhtaita vaatteita odottamassa, että joku joskus viitsisi vaivautua ne laskostamaan kaappiin. Tuskin ne tälläkään kertaa sinne pääsevät, ennen kuin on jo uudelleen pesussa.

Meillä ei siivota turhan usein. Mutta koska pöpöjä on aina ympärillä, 3-vuotias lapseni ei ole sairastanut ikinä mitään!”

Miaba

4. Kasa, joka tulee takaisin”Tämä on tyypillisin kasa kotonani. Kuvassa on eteisen kenkähylly, joka kerää kiireisessä arjessa vaatekasoja eikä iltaisin enää jaksa kasaa siivota pois.

Työviikon päätteeksi lauantaisin siivoan kasan, mutta viimeistään seuraavana maanantai-iltana se on jo palannut.”

Maisa

5. Kirjahullun kasat”Tältä näyttää, kun on kirjahullu ja kirjahyllyssä ei ole enää tilaa. Olen aina lukenut paljon. Kirjastosta kuulemma saa lainata opuksia, mutta kun ne pitää myös palauttaa.”

Toivoton tapaus

Katso lisää tavallisten suomalaiskotien kasoja Me Naisten alkuperäisestä jutusta täällä.

Lue lisää:

Tavat, jotka paljastavat järjestelmällisen ihmisen – 10 kuvaa tavallisista suomalaiskodeista

Huikea järjestelykikka! Kirjanpitäjä Satu Tuovisen, 26, kuva paljastaa, että ”pystyviikkaus” toimii myös aterinlaatikossa

Nikon, 26, muutto sujuu yhdellä laatikolla ja laukulla – katso kuvat ja listaus todellisen minimalistin omaisuudesta

Hittisiivousmetodi Konmari muutti elämän: Marika poltti valokuvatkin takassa

Ota kantaa

Näyttääkö tutulta?

Kyllä 48% Ei 52%
Ääniä yhteensä 7364

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt