Jesse, 22, löysi poliisin huutokaupasta laukun, joka sai vieressä istuvan miehen kohottamaan kulmiaan – kääri hetkessä 400 euron voitot

Julkaistu:

Löytö
Tamperelainen Jesse, 22, hankkii opiskeluiden ohella lisätienestiä ostamalla ja myymällä merkkilaukkuja. Jättipotti löytyi poliisien huutokaupasta.
Poliisin huutokauppa tunnetaan paikkana, jossa myydään varastettua ja hukattua tavaraa, jonka oikeaa omistajaa ei ole tavoitettu. Tyypillisesti huutokauppaan lähdetään vaikkapa keväisten polkupyörälöytöjen toivossa.

Tamperelainen opiskelija Jesse, 22, löysi poliisin huutokaupasta kuitenkin jotakin aivan muuta.

Kun muut näyttivät saapuneen paikalle remonttitavaroiden toivossa, merkkilaukkuharrastaja suuntasi paikalle aidon Louis Vuitton -laukun takia. Poliisi huutokauppasi käyttämätöntä Louis Vuittonin Neverfull -laukkua ja sen mukana tulevaa Pochettea, eli pikkulaukkua lähtöhintaan 350 euroa.

Laukun hinta uutena on 1 040 euroa.

”Päätin viheltää pelin poikki”

Huutotilanteessa näytti siltä, ettei suurimmalla osalla paikalle tulleista näyttänyt olevan aavistustakaan, mikä oli laukun todellinen arvo.

– Hinta nousi vitosia kerralla ja päätin viheltää pelin poikki huutamalla 500 euroa. Sillä sain laukun lunastettua, Jesse muistelee.

500 euron laukkuhuuto ihmetytti Jessen vieressä istuvaa miestä, joka kohotteli hämmästyneenä kulmiaan.

– Hän tokaisi ihmeissään, että mahtaa olla tyttöystävä kotona mielissään, kun saa noin kalliin laukun, Jesse muistelee.

Kotiväen iloksi laukku ei kuitenkaan mennyt, sillä Jessellä oli Neverfullia varten selvät suunnitelmat. Laukku meni myyntiin ja Jesse teki voittoa 400 euroa.


Näin tunnistat aidon laukun

Ennen jälleenmyyntiä Jesse varmistui siitä, että käyttämättömänä myyty laukku oli varmasti aito.

Merkkilaukun ostaminen käytettynä vaatii nimittäin aina tarkkaa työtä. Väärennettyjä tuotteita on paljon liikkeellä, joten aitous tulee tarkistaa tarkasti.

Jo se, että laukku myytiin poliisin huutokaupassa, oli hyvä lähtökohta. Tämän lisäksi Jesse on vuosien varrella harjaantunut erottamaan väärennöksen aidosta.

– Kiinnitän muun muassa huomiota tikkauksiin ja muihin yksityiskohtiin, kuten nappeihin ja vetoketjuihin sekä nahan laatuun. Yleensä feikki tuntuu kädessä ihan erilaiselta kuin aito. Lisäksi laukussa on piilossa pieni date code -lappu, jossa on maakoodi ja päivämäärä siitä, milloin laukku on tehty. Pienet jutut paljastavat, onko kyseessä aito laukku, Jesse kuvailee.

Koska poliisihuutokaupasta ostetussa laukussa ei ollut mukana kuittia, Jesse lähetti kuvat laukusta vielä Yhdysvaltoihin. Siellä toimii yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet merkkilaukkujen tunnistamiseen.

Kun aitoustodistus oli kourassa, Jesse laittoi laukun myyntiin sosiaalisen median merkkilaukkuryhmiin ja nettikirpputorille.

Louis Vuittonin Neverfull-laukku löysi uuden omistajan alle viikossa.

Tapa tienata ylimääräistä

Merkkilaukkujen ostaminen ja myyminen on tamperelaiselle Jesselle mukava tapa tienata hieman ylimääräistä opiskeluiden ohella.

Merkkilaukkuihin investoivia on toki muitakin. Kirppareiden kuningatar, näin teet rahaa vaatekaappisi aarteilla -kirjan (Atena, 2018) kirjoittanut Elisa Tikkanen mainitsee kirjassaan, että parhaimmillaan laukku voi olla sijoitus.

Tikkasen mukaan uutena ostettu laukku on sitä harvoin, mutta käytetystä laukusta voi tienata käytön jälkeen enemmän kuin mitä laukusta on ostaessaan maksanut.
Jesse kertoo Ilta-Sanomille, että yleensä hän saa käytettyinä ostetuista merkkilaukuista myydessä voittoa satasen tai kaksi.

Opiskelijabudjettiin tämäkin lisä on mukava potti.

Oletko sinä tehnyt hyvän löydön kirpparilta, huutokaupasta tai vaikka mummon ullakolta? Laita viestiä ja kuvat osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi.

Jessen vinkit:

  1. Tutustu tuotteeseen tarkoin. Harjaantunut silmä erottaa epäaidon aidosta.
  2. Pidä järki päässä ostaessasi. Jos tuote on liian halpa, se on luultavasti epäaito.
  3. Ulkomaiset, sosiaalisessa mediassa toimivat merkkilaukkuryhmät voivat olla hyviä paikkoja bongata laatua edullisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt