Asuminen

Hotellisiivooja paljastaa imurointivinkkinsä – tee päinvastoin kuin yleensä

Julkaistu:

Siivous
Hotellisiivoojat listaavat viisi toimivaa kikkaa, jotka voi helposti ottaa osaksi myös kotisiivousta.
Siivousopit kulkevat usein isältä pojalle tai äidiltä tyttärelle.

Suvussa kulkevissa opeissa ei varmasti ole mitään vikaa, mutta parhaat niksit kodin siivoukseen voivat tulla täysin toisesta suunnasta – nimittäin ammattilaisilta itseltään.

Ammattilaissiivoojat kertovat Goodhousekeeping-sivuston haastattelussa, minkälaisiin siivousnikseihin he työssään luottavat.

Poimimme vinkeistä parhaat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1. He siivoavat ensin ylimääräiset tavarat alta pois

Tee kuten Maria Stickney, Radisson Blu Mall of America -hotellin siivouksesta vastaava esimies. Hänen neuvonsa on aloittaa siistiminen ylimääräisen tavaran ja roskien raivaamisella alta pois.


Kerää siis aivan ensimmäisenä huoneesta ylimääräiset matot, pullot ja tasoilla olevat tavarat.

Tällä tekniikalla kiusaus pyyhkiä pölyt huolimattomasti tavaroiden alta vähenee. Vältät myös ikävät rinkulat, jotka syntyvät, kun esineen laskee takaisin pöydälle liian nopeasti, kun pinta on yhä märkä.

2. He suosivat mikrokuituliinoja

Mikrokuituliinat ovat monessa siivoustyössä ylivoimaisia.

IS kertoi alkuviikolla, että näppärä mikrokuituliina sopii parhaiten muun muassa peilin siivoukseen.
Myös Tennesseessä sijaitsevan Loews Vanderbilt -hotellin siivouksesta vastaava esimies Agustin Canongo on sitä mieltä, että mikrokuituliina on yksinkertaisesti paras kaikista.

Jos kotoasi ei mikrokuituliinaa löydy, Canongo kehottaa käyttämään siivousliinaa, joka on sataprosenttista puuvillaa. Tällaisen voi tehdä esimerkiksi vanhasta t-paidasta tai tyynyliinasta. Kun puuvillaisen siivousliinan kastelee hieman nihkeäksi, siitä tulee oiva apulainen siivoukseen.

– Älä käytä siivouksessa froteepyyhettä tai polyesteria. Ne voivat todellisuudessa vain lisätä tomun määrää, Canongo sanoo.

3. Imuroi ennen moppausta

Imuroi aina ennen moppausta.

– Et halua, että lattiaasi jää märkiä hiuksia. Ne voivat olla hankalia poistettavia, Maria Stickney neuvoo.

Suomalaissiivoojia työkseen kouluttavat Linh Train ja Emese-Bakk ovat kertoneet Ilta-Sanomille, että imurointi kannattaa tehdä ennen pölyjen pyyhkimistä, sillä imurointi itsessään pölyttää ilmaa, jolloin pinnoille voi kerääntyä pölyhiukkasia.

Hotellisiivoojat imuroivat huoneen myös eri järjestyksessä kuin yleensä on totuttu.

Sen sijaan, että etenisit huoneen kauimmaisesta nurkasta ovea kohti, imuroi huone niin, että kuljet ainakin kahteen otteeseen huoneen likaisimpien, eli eniten tallattujen kohtien kautta.

4. Anna aineiden vaikuttaa

Kiireinen arki tekee meistä hätähousuja.

Samalla voi unohtua, että siivousaineiden tulee antaa vaikuttaa jonkin aikaa, jotta ne toimisivat kunnolla.

– Suihkuttele aineita seinille ja vessaan ja anna vaikuttaa muutamia minuutteja. Käytä vaikutusaika pyyhkimällä peilit, ikkunat, lääkekaappi ja muut jutut, mitä huoneessa on. Pyyhi sitten pesuaine pois, Maria Stickney neuvoo.

Ja kylpyhuone siivotaan viimeisenä.

Näin minimoit bakteerien siirtymisen huoneesta toiseen.

5. Siivousaineiden kunkku löytyy kaapistasi

Ammattilaisilla on ammattilaisten siivousaineet, mutta kaikkien aikojen siivousaine löytyy silti arkisesti ruokakaapista.

Valkoviinietikka ja vesi ovat toimiva kombo, johon luottavat myös ammattilaiset. Täytä siis pumppupulloosi yksi osa viinietikkaa ja kolme osaa vettä ja käytä tavallisen siivousaineen tapaan. Puhdasta tulee. Kaiken lisäksi seos kiillottaa esineet vanhoista siivousainejäämistä.

Salainen siivousväline on sen sijaan hammasharja. Sillä pääsee helposti sellaisiin koloihin, joilla ei tavallisella pölyhuiskulla yllä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt