Asuminen

Mustuiko silitysraudan pohja, haiseeko pyykinpesukone? 2 arkista siivouskikkaa pelastavat

Julkaistu:

Siivousniksit
Kätevimmät siivousniksit löytyvät nykyään sosiaalisesta mediasta. Vertaispalveluissa kerrotaan, miten pyykinpesukoneen hajuista pääsee eroon ja miten puunata pinttynyt silitysrauta.
Vuosi 2018 oli siivousvinkkien luvattua aikaa. Uutta oli, että sosiaaliseen mediaan ilmestyi siivoukseen perehtyneitä tähtiä, joita seurataan nykyään samaan tapaan kuin perinteisempiä julkkiksia.

Yksi heistä on Ilta-Sanomienkin otsikoihin nostama siivousguru Lynsey Crombie. Siivouksen kuningattareksi kutsutulla naisella on Instagramissa yli 86 000 seuraajaa.
Facebookissa siivousvinkkejä jakavat toisilleen myös aivan tavalliset ihmiset.

Brittijulkaisu Daily Mail kokosi yhteen vuoden 2018 suosituimmat siivousvinkit. Poimimme niistä kaksi, joilla vaatehuollon saa sujumaan siististi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Putsaa silitysrauta parasetamoli-tabletilla

Oletko sinäkin kamppaillut silitysraudan pohjassa olevien mustien tahrojen kanssa?

Apu löytyy yllättävän läheltä.

Tämä vinkki tulee suoraan Australiasta, jossa äidit huomasivat, että silitysrautojen tahrat saa pois minuuteissa.

Siivousaine löytyy lääkekaapistasi.

Kun hierot parasetamoli-tablettia täysillä lämmöllä olevaan silitysrautaan, tahrat katoavat. Jatka tabletin hieromista silitysrautaan niin kauan, että huomaat mustan lian olevan poissa.

Pyykinpesukoneen hajuista eroon

Joskus pyykinpesukoneen kauluskumi voi kätkeä sisäänsä likaisen yllätyksen. Haju voi pahimmillaan tarttua vaatteisiin.Vaiva koskee etenkin edestä täytettäviä pyykinpesukoneita.

Hajut pysyvät kurissa, kun muistat pitää pesukoneen oven raollaan pesujen välissä ja puhdistat kauluskumin viikoittain rätillä. Näin lika pääsee kuivumaan, eikä homehdu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt