Asuminen

Tältä näyttää 21 neliön luksusmökkivaunu – yhdistää ok-talon asumismukavuuden ja asuntovaunun liikuteltavuuden

Julkaistu:

Asuminen
Suomalaisyritys ratkaisi levottoman matkailijan ongelma. Luksusmökkivaunu on sopiva majoitusmuoto heille, joita mökkeily kiinnostaa, mutta jotka eivät halua viettää koko vuotta yhdessä paikassa.
– Luksusmökkivaunu yhdistää omakotitalon asumismukavuuden ja asuntovaunun liikuteltavuuden. Jos järvenrantamaisema alkaa kyllästyttää, tämän loma-asunnon voi siirtää vaikka tunturin päälle, suomalaisen perheyrityksen Salvos Finland Oy:n liiketoiminnanjohtaja Pete Lohi kuvailee.


Liikkuva rakennus on 2–4 hengelle soveltuva 21 neliön mökkivaunu, jonka erikoisuutena on lasikatto ja panoraamaikkunat. Valmistajan mukaan perustuksia ei tarvita, sillä mökissä on laskettavat kulmatuet.

Asumismukavuutta lisäävät sauna ja tunnelmallinen takka. Myös keittiö on täysin varusteltu uuneineen, jääkaappeineen ja astianpesukoneineen.

Kulkee maastoauton perässä

Pete Lohen mukaan loma-asunnon paikkaa halutaan vaihtaa yhä useammin. Mukana liikuteltavan luksusmökkivaunun kuljetusta varten tarvitaan vain riittävän tehokas auto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vetoautoksi sopii ajoneuvo, jolla saa vetää 3300 kilon perävaunua. Tämä tarkoittaa vaikkapa maastoautoa tai isompaa pakettiautoa, Lohi huomauttaa.

Luksusmökkivaunu on kytkettävissä vesi-, viemäri- ja sähköverkkoon. Mökki on myös mahdollista varustella biodiesel-lämmityksellä, raikas- ja likavesisäiliöillä ja aurinkopaneeleilla, jolloin rakennus toimii omavaraisena yksikkönä, eikä jätä jälkiä luontoon.


Ja kun talvi koittaa, mökin voi ajaa vaikka Lappiin. Luksusmökkivaunu on nimittäin suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön.

– Lämmönlähteeksi voi valita sähkölämmityksen pattereilla, lattialämmityksen tai biodiesel-keskuksen. Se sopii myös paikkaan, jonne sähköjä ei saa, Lohi kertoo.


Käyttökustannukset vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, kesän 50‑150 eurosta talven 100–300 euroon kuukaudessa.

Hinta 54 000 eurosta ylöspäin

Luksusmökkivaunu ei tarvitse rakennuslupaa, jos se pysyy liikkeessä. Jos vaunua aikoo pitää useita vuosia samassa paikassa, kannattaa rakennusluvasta kysyä omasta kunnasta.

Käytännöt vaihtelevat. Lohen mukaan heidän asiakkaansa eivät ole rakennuslupaa vielä tarvinneet.

Suomalaisten kuluttaja-asiakkaiden lisäksi 54 000–75 000 euron hintaiset luksusmökkivaunut kiinnostavat majoitusliikkeitä ja matkailuyrityksiä.

– Mökkivaunu soveltuu loma-asunnoksi tai jopa vakituiseen asumiseen, miksei vaikka väliaikaismajoitukseen paikkoihin, jossa tarvitaan nopeasti majoituskapasiteettia.

Siirreltävät kodit saaneet palstatilaa

Siirreltävät kodit ja vapaa-ajanasunnot ovat viime vuosina kiinnostaneet sekä matkailunharrastajia että liikkuvasta elämäntavasta haaveilevia asukkaita.

Muistatko vielä nämä liikuteltavat kodit?

Kontu-minitalo

Carpe Team Oy:n Kontu-minitalot valmistetaan Porvoossa ja ne ovat pienimmillään 20 neliön kokoisia.

Kontu valmistetaan moduuleista, joita voi yhdistellä toisiinsa. Kodin kokoa voi siis kasvattaa myös myöhemmin.

Luomukoti

Toni Goltzin suunnittelema Luomukoti on henkilöauton perässä kulkeva asunto, jonka muoto muistuttaa mantelia. Ulkovuorausmateriaalina toimii kuusipäre ja lämpökäsitelty mänty. Eristeenä käytetään kotimaista hamppua.


Huvila

ThermaKodin Huvila on elämän eri vaiheisiin suunniteltu siirrettävä asunto.

Ajatus on, että Huvilaa voi käyttää osan elämästään vaikka ensiasuntona, sitten kesämökkinä tai vierasmajana, ja myöhemmin elämässä sen voi siirtää palveluiden lähelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt