Asuminen

Emmi, 21, löysi kirpputorilta NHL-kiekkoilijan paidan 2 eurolla – keräilijä tarjosi heti 300 euroa

Julkaistu:

Keräily
Emmi Kallion kirpputorilöytö osoittautui lottopotiksi.
Porilainen Emmi Kallio, 21, ei yleensä harrasta kirpputorilla pyörimistä, mutta kun hän viime vuoden lopussa päätyi myyjäksi paikalliselle kirpputorille, Porin Ässät -fanin katseen kiinnitti oitis tangossa roikkuva tuttu paita.

– Kirppispöydän päässä roikkui Erik Haulan käyttämä junnupaita. Hinta oli kaksi euroa, Kallio kertoo Ilta-Sanomille.

Innokas jääkiekkofani Kallio tajusi heti, että käsissä olisi jymylöytö. Porin Ässien kasvatti Erik Haula tunnetaan nykyään NHL-joukkue Vegas Golden Knightsin hyökkääjänä, joten Kallio tiesi, että vanhalle pelipaidalle riittäisi ottajia.

Kotona Emmi Kallio otti yhteyttä pelipaitoja keräilevään tuttuun, joka tarjosi Haulan pelipaidasta heti kättelystä 300 euroa. Toinen pelipaitoja keräilevä tuttu vinkkasi, että Haulan paidasta voisi saada huomattavasti enemmän.


Emmi Kallio päätyi kuitenkin pitämään paidan itsellään. Kehystämistä odottava pelipaita on nyt 50 muun Kallion omistaman keräilyaarteen helmi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen koko pienen ikäni seurannut Ässiä ja joukkue on minulle tosi tärkeä. En halua ajatella tätä asiaa rahassa. Pelkästään paidan näkeminen tuo hyvän mielen, Kallio kertoo.

Pelipaitojen myyminen vilkasta

Pelipaitojen keräileminen on Emmi Kalliolle, kuten monille muillekin, rakas harrastus. Kallio etsii pelipaitoja pääosin Huudon, Torin ja Facebookin myyntiryhmistä.

– Keskimäärin pelipaidoista saa maksaa 150 eurosta 400– 500 euroon. Myynnissä on pääosin liigapelaajien ja NHL-pelaajien paitoja, ja joskus myös KHL:n pelaajien paitoja, Kallio kertoo.

Pelipaitojen myyntiä seurannut Huudon tuotekehityspäällikkö Juho Laatikainen Huuto.netistä pitää Emmi Kallion hinta-arvioita pelipaidoista oikeansuuntaisena.


Laatikainen huomauttaa, että hinnoissa voi kuitenkin olla huikeita eroja, ja niihin vaikuttaa pelaajan nimen lisäksi moni asia.

– Aivan ensimmäisenä on varmistettava, että pelipaita on aito. Hintaan vaikuttaa myös se, onko se game worn -paita, eli onko pelaaja pitänyt paitaa pelissä päällään, Laatikainen sanoo.

Näiden seikkojen lisäksi pelipaidan hintaa nostaa signeeraus.

Aivan omiin sfääreihinsä nousevat monesti hyväntekeväisyyshuutokaupoissa myydyt pelipaidat.

– Niissä hintahaarukka voi olla yllättävänkin iso, sanoo Laatikainen.

Laatikainen muistelee tapausta, jossa Mikko Koivun pelipaidasta maksettiin hyväntekeväisyyshuutokaupassa 50 000 euroa. Huuto oli niin huikea, että pelipaidan toimitti perille lopulta Koivun veli Saku.

Tuotekehityspäällikkö Laatikaisen mukaan pelipaitojen keräily on suosittu harrastus, ja Suomessa kun ollaan, jääkiekko on keräilyn ykköslaji.

– Mitä ikonisempi nimi, sitä enemmän on kysyntää. Jos kyseessä on NHL-tähti, yleisö kyllä löytyy.

Myös Torin Juha Merosen mukaan fanipaidat ovat suosittu tuote.

– Erityisesti NHL-paidat ja kotimaisten kiekkojengien, mutta myös Susijengin ja Huuhkajien paidat liikkuvat. Hinnat vaihtelevat yleensä muutamasta kympistä keräilyharvinaisuuksien kohdalla joihinkin satasiin. Jos paita on oikeasti ollut tunnetun pelaajan päällä, se nostaa hintaa.

Huuto.net ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lisätty Torin kommentit 30.1. klo 13.02.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt