Kati tuunasi kulahtaneen keittiön sisustusmuovilla – näin tila muuttui täysin 170 eurolla - Asuminen - Ilta-Sanomat

Kati tuunasi kulahtaneen keittiön sisustusmuovilla – näin tila muuttui täysin 170 eurolla

Kati Koivisto kyllästyi miehensä Teneriffan asunnon keittiön ilmeeseen. Sisustusmuovilla keittiö sai uuden ilmeen 170 eurolla.

Julkaistu: 28.1.2019 18:57

Kati Koivisto tuunasi miehensä Teneriffan kodin keittiön uuteen uskoon. Työtunteja kului, mutta rahaa meni vain 170 euroa.

Kakkoskoti Espanjassa on monien toive. Kati Koiviston miehen Teneriffan asunnolla oli vain yksi ongelma. Keittiö oli niin ruma, että vaimo närkästyi joka kerta, kun hän lähti paikan päälle Espanjassa talvehtivaa miestä tervehtimään.

– Mietin, mitä ihmettä keittiölle voisi tehdä. Keittiön purkaminen on arvokasta touhua, joten sain ajatuksen D-C-Fixistä. Tyttärelläni oli siitä kokemusta, Koivisto kertoo Ilta-Sanomille.

Ne, joille sana D-C-Fix on vieras, hyötyvät seuraavasta tiedosta.

Teneriffan keittiö ennen.

Kyse on sisustusmuovista, jolla päällystetään useimmiten huonekaluja.

Sisustusmuovien valikoimaan kuuluu laaja valikoima erilaisia kontaktimuoveja, mutta kuuluisin on saksalaisvalmisteinen D-C-Fix.

Kati Koivisto päällysti Teneriffan keittiön ovet ja tasot juurikin D-C-Fixillä. Osan tuunauksesta hän toteutti muilla sisustusmuoveilla.

Urat hidastivat työtä

Teneriffan kaksion keittiöremonttiin kului 15 metrin rulla valkoista sisustusmuovia ja kaksi rullaa tiilikuvioista sisustusmuovia, jotka Koivisto kantoi mukanaan Espanjaan Suomesta . Lisäksi Koivisto päällysti keittiön työtasot tumman puun värisellä muovilla.

Rahaa kului murto-osa tavanomaisen keittiöremontin hinnasta, yhteensä 170 euroa.

– Työtunteja kertyi useita, kolme eripituista työpäivää, Koivisto arvioi.

Yksinkertaisimmillaan sisustusmuovit saa paikoilleen nopeasti, Koiviston arvion mukaan parissakymmenessä minuutissa per kaapinovi.

Kati sisusti kulahtaneen keittiön sisustusmuovilla. Aikaa kului, mutta rahaa työhön meni alle 200 euroa.

Valmisteluihin menee osa ajasta. Kaapinovet tulee esimerkiksi putsata liasta ja rasvasta, jonka jälkeen sisustusmuovit leikataan sopivan kokoisiksi mattoveitsellä.

Tämän jälkeen sisustusmuovit liimataan oviin. Reunat viimeistellään lastalla.

Teneriffan kodissa urakkaa hidastivat kaappien urat, joiden laittaminen vaati kärsivällisyyttä. Koivisto käytti mutkien tuunaamiseen apuna hiustenkuivainta, joka lämmitti muovia sen verran, että sitä oli kätevämpää muotoilla.

Kahviroiskeet poistuvat kätevästi

Sisustusmuovin käyttäminen keittiössä ei ole aivan vaivatonta, mutta lopputulos palkitaan. Koiviston mukaan vaivanpalkkana on keittiö, jonka muutoksen todella huomaa.

– Saan nautintoa, kun näen miten huonokuntoinen muuttuu silmissä aivan toisenlaiseksi, Koivisto sanoo.

Teneriffan keittiö tuunauksen jälkeen.

Lisäksi ainakin kiiltäväpintainen sisustusmuovi on kätevä käytössä.

– Kahviroiskeet ja muu lika lähtee helposti pois pyyhkimällä, Koivisto selittää.

Teneriffan kodin tuunaus antoi Koivistolle inspiraation jatkaa tuunauskokeilua Suomessakin. Parhaillaan nainen remontoi äitinsä vuokrakaksion keittiönurkkaa D-C-Fixillä. Homma on hoitunut vaivatta, sillä kaapinovissa ei ole Teneriffan kodin kaltaisia koristeellisia mutkia.

Sitä paitsi, jos lopputulos ei miellytä, sisustusmuovin voi poistaa. Sisustajien mukaan poistaminen tapahtuu suhteellisen helposti kulmasta vetämällä.

Oletko sinä tehnyt onnistuneen remontin tai tuunauksen? Vai onko kaikki mennyt pieleen? Lähetä kuva ja tarina osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?