”Järkyttävä läävä Lapualta”, julistaa netissä kiertävä harvinaisen rehellinen vuokrailmoitus – kuvat puhuvat karua kieltä - Asuminen - Ilta-Sanomat

”Järkyttävä läävä Lapualta”, julistaa netissä kiertävä harvinaisen rehellinen vuokrailmoitus – kuvat puhuvat karua kieltä

Netissä leviävä vuokrailmoitus ei kaunistele totuutta. Vuokranantaja kuvailee lapualaisneliötä suorasukaisesti ”järkyttäväksi lääväksi.”

Netissä vuokrataan asuntoa, jota vuokranantaja kuvailee suorasukaisesti lääväksi. Lapualla sijaitsevan neliön ikkunat falskaavat, vesipatterit lotisevat ja pinnat koettelevat estetiikan rajoja, vuokrailmoituksessa kerrotaan.

24.1.2019 12:34

”Vain spartalaiset askeetikot tai minimalistiset masokistit ihastuvat tähän 105-neliöiseen 1. kerroksen sokkeloon. Ikkunat falskaavat, vesipatterit lotisevat ja pinnat koettelevat estetiikan rajoja, mutta keskuslämpö ja asunnon halpuus saavat urheimmat solmimaan vuokrasopimuksen.”

Vuokraisitko sinä asunnon, jota kuvaillaan näin värikkäin sanankääntein?

Oikotie-sivustolla tarjotaan parhaillaan vuokralle asuntoa, jota ei edes yritetä kaunistella epärehellisin mainospuhein. Neljän huoneen ja keittiön lapualaisasunto on saanut vuokranantajalta kaunistelemattoman lempinimen ”järkyttävä läävä.”

Tältä näyttää keittiö, jota vuokranantaja kuvailee masentavaksi vanhoine kalusteineen.

Asunnon kuntoa ei kuvailla edes toivoa nostattavan välttäväksi, vaan suorasukaisesti huonoksi ja viheliäiseksi.

Tarkemmin siitä kertoo kuvaus huoneista: keittiö on ilmoituksen mukaan ”masentava vanhoine kalusteineen, makkarit ja olohuoneet sotkeutuvat toisiinsa labyrinttimäisessä tilasuunnittelussa, eikä asuntoa pelasta edes ulkokuori”.

Toivoa vuokraaja näkee vain muutamissa asioissa. Vuokralainen pääsee tasaamaan hermojaan omaan puutarhaan ja lähellä sijaitseva kirkkokin auttaa pahimmassa ahdistuksessa.

Sitä paitsi asunnossa on peräti kaksi poistumistietä, ilmoituksessa hehkutetaan.

Yhteydenottoja tullut jo

Soitimme asuntoa vuokraavalle Vito Salvanolle ja kysyimme, onko mies aivan tosissaan.

Pientä pilkettä asunnon vuokraajan silmäkulmassa taitaa olla, mutta Salvano kertoo, ettei liioittele vuokrailmoituksessa.

– Mietin, että mitä kaunista asunnosta voisi sanoa, mutta kaikki kaunis mitä sisältäni löysin, on nyt tässä, Vito Salvano kertoo ja naurahtaa.

Kun asiaa vähän kaivelee, vuokranantaja Salvano myöntää, että asunnon hinta on sentään kohdillaan. 105 neliön neliöstä pyydetään vuokraa 399 euroa kuukaudelta. Se ei ole paljon se.

Kodin tilasuunnittelua kuvaillaan labyrinttimaiseksi.

Yhteydenottojakin on tullut jo sen verran, että tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että järkyttävä läävä Lapualta saa uudet vuokralaiset pikapuoliin.

Mikäli vuokrasopimusta ei saada tehtyä, Vitolla on esittää tuleville asukkaille varsin kohtuullisia toiveita.

– Jos vuokranmaksu osuisi edes suunnilleen samalle kuulle tai edes samalle vuodelle, niin hyvä. Yleisiä häiriötekijöitä ja poliisikäyntejä saisi olla alle sata vuodessa, Salvano veistelee.

Vuokranantajana Salvano kuvailee itseään hyväntekijäksi. Mies on sitä mieltä, että kun kohtuuhintaisia asuntoja ei paljon ole vuokramarkkinoilla tarjolla, myös lapualaisneliön kaltaiset läävät kelpaavat.

Kun asiaa vähän kaivelee, vuokranantaja Salvano myöntää, että asunnon hinta on sentään kohdillaan.

Uusille vuokralaisille Salvano lupaa olla salliva vuokranantaja.

Mies antaa heille melkein vapaat kädet sisustaa kotia uuteen uskoon.

– Kunhan talo ei romahda päälle, eikä seiniin tule suurempia päänmentäviä reikiä, en vastusta remontointia.

Muistatko porilaisen Tonin asuntoilmoituksen?

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun netissä kiertää ilmoitus värikäs asuntoilmoitus.

Vuonna 2016 Ilta-Sanomat kertoi Tonista, joka kauppasi Porissa sijaitsevaa kotiaan sekä ”valmiiksi suunniteltua elämäänsä ja rikkoutuneita haaveitaan” Tori.fi-sivustolla.

Asunto lähti myyntiin, sillä Toni oli saanut karvaasti kokea elämän yllätyksellisyyden. Unelmat olivat menneet kerralla uusiksi.

”Tartu siis tilaisuuteen, ja osta tästä valmiiksi suunniteltu elämä, talo, auto (tapauskohtaisesti) ja haaveet”, kertoi tuolloin.

Helsingin törkyläävä revittiin käsistä

Jos törkyläävä sijaitsisi Lapuan sijaan Helsingissä ja olisi myynnissä sopuhintaan, se luultavasti menisi kaupaksi alta aikayksikön.

Ilta-Sanomat kertoi lokakuussa 2017 Helsingin Sörnäisissä sijainneesta törkyläävästä, josta ostajat suorastaan taistelivat. Ja mikäpä oli taistellessa, hyvällä paikalla sijaitsevan 29-neliöisen yksiön hinnaksi kun oli paiskattu Helsingin hinnoissa varsin vaatimattomat 145 000 euroa.

Välittäjä arvioi tuolloin, että asunnon remonttiin menisi noin 15 000–25 000 euroa.

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?