Nämä muumimukit täyttävät jo 20 vuotta, vain yhdestä tuli keräilijöiden suosikki – hinta nyt jopa 10-kertainen

Löytyykö kotoasi joku näistä viidestä juhlavuotta viettävistä muumimukeista? Yhdellä niistä voi tienata hyvin.

Moni suomalainen keräilee yhä muumimukeja.

18.1.2019 14:04

Muumimukibuumi käynnistyi kunnolla 2000-luvulla ja vuosittaiset mukijulkaisut ovat vähitellen lisääntyneet.

Osa keräilijöistä onkin pannut muumimukeillaan rahoiksi. Esimerkiksi Fazer Muumimukista huudettiin viime vuonna käsittämättömät 6 100 euroa.

Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta siitä, kun 90-luvun viimeisiä muumimukeja alettiin valmistaa. Neljää mukeista myytiin vielä vuosia myöhemminkin.

Listasimme muumimukit, joiden valmistus aloitettiin vuonna 1999.

Yhdestä mukista tuli kestosuosikki

Vuonna 1999 alettiin valmistaa Millenium-mukia, joka oli lopulta tuotannossa vain pari vuotta vuosituhannen taitteessa.

Kokeneen muumimukiharrastaja ja Muumimukit.com-sivuston ylläpitäjä Lauri Putilan mukaan se on tästä syystä muita vuonna 1999 tuotantoon tulleita muumimukeja arvokkaampi ja harvinaisempi.

– Säännöllisesti myynnissä olleita mukeja on painettu enemmän.

Mukin kuvituksessa Tuutikki, Muumimamma, Muumipappa, Muumipeikko, Niiskuneiti ja Pikku Myy juhlivat vuosituhannen vaihtumista kuohuviinilasit kädessään samaan aikaan kun taivaalla räiskyvät ilotulitukset.

Putila kertoo, että Millenium-mukista on tullut vuosien saatossa yksi keräilijöiden suosikeista ja se pääsee jopa viiden suosituimman mukin joukkoon.

Mukin arvo liikkuu huutokaupoissa noin 250–300 euron välillä.

Millenium

Myös nämä mukit viettävät juhlavuotta

Vuonna 1999 aloitettiin myös Muumipappa tuumiskelee -muumimukin valmistus. Mukia valmistettiin jopa vuoteen 2013 saakka. Mustavalkoisen mukin kuvituksessa Muumipappa istuskelee rennosti mietteliään näköisenä.

Hinta-arvio on noin 20 euroa.

Muumipappa tuumiskelee

Myös Muumimamma ja marjat -muki oli tuotannossa vuodesta 1999 vuoteen 2013. Punaisessa mukissa Muumimamma asettelee marjaterttuja Muumipapan hatun päälle.

Mukista pyydetään netin huutokaupoissa noin 20 euroa.

Muumimamma ja Marjat

Monet muumifanit ovat vuosien saatossa ehtineet hankkia astiakaappeihinsa myös Muumipeikko jäällä -muumimukin, joka oli tuotannossa yli kymmenen vuoden ajan, vuodesta 1999 vuoteen 2012. Mukin kuvituksessa Muumipeikko ihmettelee jäästä heijastuvaa peilikuvaansa.

Muumimukisivustot antavat mukin arvoksi noin 14–20 euroa.

Muumipeikko jäällä

Pikku Myy liukumäessä on tummanvihreä muumimuki. Kuvituksessa Pikku Myy laskee liukumäkeä. Mukia on valmistettu kahdessa erässä, ensin vuodesta 1999 vuoteen 2007. Uusi erä mukia tuli markkinoille vuonna 2011. Muumimukit.com-sivuston mukaan alkuperäisen erän mukit ovat keräilyn kannalta halutumpia.

Mukin hinta-arvio on noin 30–40 euroa.

Pikku Myy liukumäessä

Lähde: Muumimukit.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?