Asuminen

Tätä kotia katsoessa saattaa alkaa pyörryttää – kuutiokodissa ei ole yhtään suoraa kulmaa

Julkaistu:

Asuminen
Tätä kotia katsoessa alkaa helposti pyörryttää. Kuutiokodin seinissä ei ole yhtään suoraa kulmaa.
Hollannin satamakaupunki Rotterdamissa sijaitsee asuinrakennuksia, joita ei voi millään mittapuulla kutsua tylsiksi.

Kuutiokodeissa on vinot olohuoneet, keittiö, portaikko ja kaksi makuuhuonetta. Makuupaikkoja on neljälle hengelle, Caters News Agency kertoo. Seinissä ei ole yhtään suoraa kulmaa.

Kotien vahvuutena on valo, jolla on tilaa tulvia sisään lukuisista pienistä ikkunoista.


Kubuswoningen on talotyyppi, jonka on kehitellyt hollantilainen arkkitehti Piet Blom. Kuutiotalot koostuvat kahden jättikuution ja 38 pienemmän kuution kokonaisuudesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Blomin ajatuksena on luoda kylämäistä asumista kaupungin sisälle. Jokainen talo kuvastaa puuta, ja kuutioasuntojen yhteisöstä muodostuu eräänlainen metsä, Blom kuvailee.

Tarkoituksena on ollut myös optimoida tilan määrä kotona. Jokaisessa asunnossa on noin sata neliötä.


Kyseessä ei ole mikään uusi keksintö, sillä Rotterdamin talot ovat olleet paikalla vuodesta 1984 lähtien. Rotterdamin lisäksi kuutioasuntoja on rakennettu Alankomaissa sijaitsevaan Helmondin kaupunkiin.

Useimmat moduuleista ovat asuinkäytössä, mutta Rotterdamissa Blomin luomukseen voivat tutustua myös turistit. Kuutiotalot sijaitsevat matkailijoiden suosimalla Oude Havenin alueella. Alue tuhoutui toisessa maailmansodassa, joten moderni rakennuskanta piristää entistä satamakaupunginosaa.

Turisteille avoinna oleva kuutiokoti on nimeltään Kijk-Kubus. Asunto toimii museona. Kolmen euron sisäänpääsymaksua vastaa voi kokeilla, minkälaista elämä kuutiotalossa olisi.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt