Maljakot, astiat, aterimet... Aki Palsanmäki arvioi 100 klassikkotuotteen hinnan eurolleen – katso, löytyykö sinun kaapistasi arvokkaita aarteita

Vanhojen tavaroiden arvoa voi olla vaikea määrittää. Täysin oikeita vastauksia ei aina ole.

15.1.2019 16:21

Suomen tunnetuin meklari Aki Palsanmäki kertoi 100:lle kodin klassikolle huutokauppahinnan. Hinnat ovat toteutuneita ulosmyyntihintoja Hirvaskankaan Kauppahuone Oy:ssä. Palsanmäki teki listan viime vuoden kesäkuussa. Koko listan löydät jutun lopusta.

Lue lisää: Heinäkuussa 2006 Aki Palsanmäki sai surullisen puhelun, joka muutti hetkessä koko elämän suunnan – tie huutokauppakeisariksi on ollut täynnä kuoppia

Vanhojen tavaroiden hinnoitteleminen on vaativaa puhaa, jossa ei ole täysin oikeita vastauksia. Lopulta kyse on kysynnästä, tarjonnasta ja sen muutoksesta. Lisäksi pitää aina ottaa huomioon esineen kunto.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki hinnoitteli IS:n pyynnöstä 100 suomalaisten kodeista löytyvää klassikkotuotetta. Palsanmäki aarvioi nimen omaan sen hinnan, minkä tuotteista voisi saada Hirvaskankaan huutokaupassa. Tuotteet on oletettu hyväkuntoisiksi.

Hinnat ovat ulosmyyntihintoja, eivät sisäänostohintoja. Hintoja tarkastellessa kananttaa muistaa, että eri meklarit voivat arvioida saman tuotteen eri hinnoin kunnosta ja markkinoista riippuen.

Juttu on julkaistu alun perin kesällä 2018 IS:n erikoisjulkaisussa Kotisi aarteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?