Sami Koski sisustaa kotiaan ruotsinlaivalta tuttuun tyyliin – liimasi jopa merinäköalan ikkunaan - Asuminen - Ilta-Sanomat

Sami Koski sisustaa kotiaan ruotsinlaivalta tuttuun tyyliin – liimasi jopa merinäköalan ikkunaan

Klaukkalassa asuva Sami Koski, 40, on sisustanut kotiaan viisi vuotta ruotsinlaivalta tuttuun tyyliin. Kodin sydän on makuuhuone, joka muistuttaa laivan sviittiä.

Sami Koski sisustaa kotiaan ruotsinlaivalta tuttuun tyyliin. Terassin ikkunassa komeilee merinäköalaa esittävä kalvo.­

15.1.2019 19:00

Hyttikortteja on kymmenittäin, laivan massiivisia tuhkakuppeja muutama ja Tallink Siljan Harri-hylkeitäkin kokonainen kasa.

Helsingin Sanomat uutisoi viikonloppuna Klaukkalassa pientaloalueella asuvasta ravintolapäällikkö Sami Koskesta, 40, jonka koti on sisustettu ruotsinlaivalta tuttuun tyyliin.

Keittiöstä löytyy tämä buffet-kyltti.­

Kyse ei ole pelkistä koriste-esineistä, sillä Kosken kotoa löytyy kokonaisuuksia, joista voi aistia laivoilta tuttua tunnelmaa.

Keittiö on koristettu buffetravintolan kyltillä, terassin ikkunassa komeilee merinäköalaa esittävä kalvo, olohuoneessa sijaitsevat laivalta tutut lasipöydät ja lamput, eikä kylpyhuoneessakaan voi olla aistimatta risteilytunnelmaa.

Makuuhuone muistuttaa laivan sviittiä ja on Kosken suosikki.­

”En luopuisi kotonani mistään laivatavarasta”

Miehen ylpeydenaihe on kuitenkin makuuhuone, joka on sisustettu lattiasta kattoon kuin laivan sviitti.

– En luopuisi kotonani mistään laivatavarasta, mutta makuuhuoneen savupiipun mallisista lampuista en raaskisi luopua sitten millään. Olen vähän tällainen hamstraaja. Ensin hankitaan ja sitten mietitään, mihin tavara sijoitetaan, Koski kertoo Ilta-Sanomille.

Olohuoneessa sijaitsevat laivalta tutut lasipöydät ja lamput.­

Täydellistä teemapuistoa Kosken kodista ei kuitenkaan ole tulossa. Siitä pitävät huolen etenkin lapset ja vaimo, jotka kaipaavat sisustukseen muutakin ulottuvuuksia kuin laivalta tutut yksityiskohdat.

– Olemme ripotelleet laivatavaraa sopiviin kohtiin, Koski muistuttaa.

Risteileminen on toki koko perheelle tuttu, yhteinen harrastus. 352 risteilyä tehnyt Sami Koski risteilee mieluiten Helsingin ja Tukholman väliä, yhdessä kahden lapsensa ja vaimonsa kanssa.

Tärkeintä on irtiotto, vaikka harrastus onkin aikoinaan imaissut mukanaan myös siinä mielessä, että laivojen tekniset yksityiskohdat kiinnostavat.

”Olemme ripotelleet laivatavaraa sopiviin kohtiin”, Koski kertoo.­

Seuraavat hankinnat jo mielessä

Vuonna 1990 ensimmäisen risteilynsä tehnyt Koski on niin kiinnostunut risteilemisestä, että harrastus on laajentunut risteilyistä laiva-aiheisen Valkeat laivat -blogin kirjoittamiseen ja huutokaupoissa käymiseen.

Helmikuussa Sami Koski suuntaa Olympiaterminaaliin, josta tarkoitus olisi huutaa, jos onni suosii, Bon Vivant -ravintolan kaksi tuolia. Vaimoa puolestaan kiinnostavat kaupan olevat Sekton valaisimet.

Sami Kosken kodin laiva-aiheiset huonekalut ja tavarat ovat päätyneet omistajalleen huutokauppojen lisäksi suoraan laivoilta. Koski on myös ottanut itse yhteyttä laivayhtiöön. Esimerkiksi makuuhuoneen suosikkilamput ovat päätyneet kotiin tuohon tapaan.

Tuttuja etenkin Tukholman ja Helsingin väliä seilaavilta valkoisilta laivoilta löytyy. Koski on kulkenut laivojen käytäviä niin pitkään, että henkilökunta tunnistaa miehen.

Kylpyhuoneessakin on ruotsinlaivalta tuttua tunnelmaa.­

352 risteilyä tehnyt Sami Koski risteilee mieluiten Helsingin ja Tukholman väliä, yhdessä kahden lapsensa ja vaimonsa kanssa.­

Kaksi suosikkilaivaa

Eniten tavaraa Sami Koskella on Silja Serenadelta ja Symphonyltä, jotka mies nimeää suosikeikseen.

– Kummallakin laivalla on paljon tekemistä lapsille ja kummankin laivan Promenade on upea. Silja Serenadessa viehättää tietysti se, että se oli ensimmäinen laiva, joka teki minuun vaikutuksen 90-luvulla, Koski sanoo.

Risteilemistä liki 20 vuotta harrastanut mies ei todellakaan aio jättää harrastustaan. Myös kodin sisustaminen ruotsinlaivalta tuttuun tyyliin jatkuu.

– Lattiasta kattoon en aio kotiani kuitenkaan tällä tyylillä sisustaa. 90 neliössä tulee tilan puutekin jossakin vaiheessa vastaan, Koski sanoo ja nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?