Asuminen

Näin pääset eroon vessan kiusallisista jarrutusjäljistä – lian räjäyttävät aineet ja ne muut, joita ei kannata kokeilla

Julkaistu:

Siivous
Kuka jätti vessan hinkkaamatta käynnin jälkeen? Siivoustyöhön joutuvan tulee valita tarkkaan oikeat pesuaineet.
Kodin epähalutuin näky, pinttynyt vessanpyntty, on arkisista askareista piinaavimpia.

Usein siivoustyöhön joutuu joku onneton, joka ei ole huolimattomuuden takana lainkaan itse.

Kaiken lisäksi jarrutusjälkiin tuntuu törmäävän nykyään yhä useammin.

Ido-pönttöjä valmistavan, sveitsiläisen Geberit AG:n omistaman Tammisaaren tehtaan johtaja Mats Lundström kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että lika saattaa tarttua pönttöön nykyään ”ihan pikkaisen herkemmin” kuin ennen, sillä posliinin lasituksessa on luovuttu ympäristölle vaarallisista aineista, kuten tinasta ja sinkistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Jarrutusjäljistä pääsee kuitenkin eroon, kun muistaa pestä vessanpöntön emäksisen pesuaineen sijaan happamalla etikalla tai etikkaliuoksella. Hapanta pesuainetta tulisi käyttää vessanpönttöön kerran viikossa.


WC-puhdistusaineen pitäisi olla mahdollisimman hapan myös sen tähden, ettei istuimen lasituksen pintaan jäisi kalkkisaostumia.

IDO kertoo tiedotteessa, että mikäli lika istuu pöntössä erittäin tiukasti, kannattaa puhdistukseen kokeilla sitruunahappoa tai talousetikkaa.

Kikka kolmosten taitajat vinkkaavat, että lian räjäyttäväksi siivousaineeksi voi kokeilla myös kokista. Kokiksen annetaan odottaa pöntössä yön yli, minkä jälkeen pönttö harjataan ja huuhdellaan tuttuun tapaan.

Älä käytä karkeaa hankausliinaa

Aivan kaikkea ei vessan puhdistamisessa kannata kokeilla.

IDOn mukaan tiettyjä aineita tulisi välttää puhdistustyössä kokonaan.

Näitä ovat hankausjauhetta sisältävät puhdistusaineet, teräsvilla, keraamisia hiontahiukkasia sisältävät karkeat hankausliinat, voimakkaat alkaliset klooripohjaiset puhdistusaineet, joiden pH-arvo on yli 10 ja runsashappoiset aineet, kuten suola- ja rikkihappo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt