Annakaisa, 40, ei ole imuroinut kotonaan vuosiin – näin hän pitää kotinsa putipuhtaana

Annakaisalla on kotonaan kaksi imuria. Kotinsa hän pitää puhtaana kuitenkin yllättävällä välineellä.

13.1.2019 14:16

Juttelin hiljattain espoolaisen Satu-Maria Ravelinin kanssa, jonka kotoa ei löydy yhtään siivousrättiä eikä -liinaa. Hän suosii kaikessa siivouksessa talouspaperia eikä siksi ole tarttunut luuttuun peräti kymmeneen vuoteen.

Juttu herätti keskusteluvyöryn Me Naisten Facebook-sivustolla. Jotkut olivat sitä mieltä, että syy talouspaperin käyttöön on laiskuus etsiä kunnollisia siivousvälineitä.

Itse uskon, että totuus on toinen. Satu-Maria on intohimosiivooja, joka on kokeilujen kautta löytänyt suosikkisiivousvälineensä.

Itsekin olen päätynyt siivoamaan kotiani hieman tavallisuudesta poikkeavilla välineillä: en ole käyttänyt imuria lainkaan lähes viiteen vuoteen.

Väsyin äänekkäisiin pömpeleihin

Yritin pitkään etsiä kunnollista imuria. Testasin monia ja päädyin lopulta muutaman satasen yksilöön. Parempia ja kalliimpiakin oli tarjolla, mutta ajattelin, että pienessä kodissani en kaipaa isoa tehoimuria.

En myöskään varsinaisesti rakasta imurointia. Valtava pömpeli johtoineen ja suuttimineen on myös äänekäs.

Siksi hankin kakkosimurin: varrellisen laitteen, josta maksoin enemmän kuin tavallisesta imurista. Ajattelin, että hopeanvärinen imuri on tyylikäs, helppokäyttöinen ja sitä voi pitää aina esillä.

Sitten huomasin, että varsi-imurista oli aina virta lopussa, kun en muistanut ladata sitä koskaan riittävästi.

Nyt on kulunut lähes viisi vuotta, etten ole käyttänyt imureitani kodin viikkosiivoamiseen tai juuri muutenkaan. Sen sijaan olen siirtynyt lastatekniikkaan: kerran viikossa vien vähäiset mattoni tuulettumaan ulos ja nautin, kun saan vedellä tyhjiä lattioita lastalla.

Nerokas pölymagneetti

Uskallan väittää, että ilman imurointiakin kotonani on keskivertoa vähemmän pölyä. Koiran kanssa asuessani puhdistan lattiani lastalla useita kertoja viikossa; muuten riittää yksi kerta viikossa.

Sain 20 vuotta sitten lahjaksi tavallisen siivouslastan, jonka nimi on ”magneettilasta”. Olen vaihtanut siihen lastaosaa, ja rakkain siivousvälineeni on kulkeutunut kymmeniin koteihin, joissa olen asunut aikuisiälläni. Se tuntuu vetävän pölyn itseensä magneetin tavoin.

Kun lastan päälle kietoo mikrokuituliinan ja kostean siivousliinan, saa lattia tehopuhdistuksen pölyjen keräämisen jälkeen. Muita huonekaluja minulla on vähän, joten en tarvitse imuria niidenkään puhdistamiseen. Päiväpeiton voin pestä tai laittaa silloin tällöin hetkeksi kuivausrumpuun, jolloin koirankarvat irtoavat siitä.

Ohuella lastalla pääsen kätevästi pienimpiinkin nurkkiin keräämään pölyt pois. Se on myös hiljainen siivousväline eikä sen perässä roiku johtoa.

Olen jo miettinyt imurista luopumista kokonaan. Siellä ne kaksi pömpeliä siivouskaapissani lojuvat käyttämättömänä ja vievät ison osan säilytystilasta.

Lue myös:

5 kodin paikkaa, joita moni ei tajua siivota – ”Osa uusista asunnoista on huonossa kunnossa jo vuoden jälkeen”

Siivooja Jenni, 35, paljastaa imuriniksin, jolla huoneilmaan saa miellyttävän tuoksun

Kekseliäs imurikikka mullisti Hannin kodin siivouksen – nyt viikkosiivousta ei enää tarvita

”Himosiivooja” Satu-Maria Ravelinin, 34, kotona ei ole yhtään rättiä – kuivaa kylppärin kaakelitkin talouspaperilla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?