Hyvästi valkoiset kodit! Tältä näyttävät vuoden 2019 sisustustrendit - Asuminen - Ilta-Sanomat

Hyvästi valkoiset kodit! Tältä näyttävät vuoden 2019 sisustustrendit

Olemme siirtymässä vaaleista kodeista kohti voimakkaampia värivalintoja. Tikkurilan vuoden 2019 väri on K319 Flamingo.

Julkaistu: 12.1.2019 13:42

Vuoden 2019 sisustustrendit tuovat ilon sisustamiseen. Kylpyhuoneeseen kannattaa satsata niidenkin, jotka eivät trendeistä välitä.

Uusi vuosi merkitsee sisustusrintamalla kaivattuja tuulahduksia niille, jotka nauttivat väreistä, aidoista materiaaleista ja rohkeista yksityiskohdista.

Kysyimme asiantuntijoilta, mitä vuosi tuo tullessaan.

Trendivärinä poltettu keltainen

Sisustusalan ihmiset kautta linjan kertovat samaa: olemme siirtymässä vaaleista kodeista kohti voimakkaampia värivalintoja.

Vuoden väriksi Tikkurilan raati on valinnut persikkaisen punertavan K319 Flamingon. Tanskalainen trendianalyytikko Nina Bruun nostaa puolestaan Tikkurilan tiedotteessa vuoden merkittävimmiksi värityyleiksi luonnon sävyt, poltetun keltaisen ja energisoivan vaaleanpunaisen.

Trendianalyytikko Nina Bruun valitsi poltetun keltaisen yhdeksi värivalinnaksi vuodelle 2019.

Jos rohkeat ja uskaliaat värit eivät ole juttusi, löytyy vuoden trendisävyistä onneksi valinnanvaraa myös hienovaraisemman, naisellisemman ja lempeän tyylin ystäville.

Tällaisia ovat vaikkapa ajankohtaiset pastellinsävyt, joiden rinnalle on uutena tulossa aprikoosi.

– Aprikoosin rinnalla metallipinnoissa kupari tuo kontrastia yksityiskohtiin, Sisustussuunnittelijat SI ry toiminnanjohtaja ja idaDesign Oy:n sisustusarkkitehti SIO Ida Pihlajaniemi vinkkaa.

Kalusteissakin on lämpöä

Kotiin haetaan lämpöä materiaali- ja huonekaluvalinnoilla. Tarjolla on rauhallisia, viimeisteltyjä ja luonnonmukaisia materiaaleja ja vastapainona raakoja pintoja ja värisävyjä.

– Keskisävyiset puupinnat tekevät tuloaan luoden lämpimän tunnelman sisustukseen, Ida Pihlajaniemi kertoo.

Lämpöä sisustukseen etsitään nyt innolla myös myös huutokaupoista.

Kokovalkoisen sijaan kotiaan koristavat pysähtyvät täyspuisten huonekalujen tai todellisten väripilkkujen, vaikkapa punaisella kankaalla verhoiluiden tuolien kohdalle, markkinointipäällikkö Virva Kolho Huutokauppa Helanderilta kertoo.

Funkistyyliset villamatot kiehtovat sisustajia.

Kolhon mukaan himoittuja ovat tällä hetkellä myös 1950–1960-lukujen tiikkiset istuimet ja tv-tasoiksi soveltuvat senkit.

Myös Artek, Paavo Tynell ja kotimaisten mestareiden taidelasi- ja keramiikka pitävät edelleen pintansa, Helanderilta kerrotaan.

Mattorintamalla suursuosikeiksi kohonneiden käsinsolmittujen mattojen rinnalle on noussut uusi nousija: funkistyyliset villamatot.

Art decoon ihastuneet voivat puolestaan valita seinilleen näyttäviä tapetteja kulta- tai kupariyksityiskohdin.

– Art deco -aikakaudelle tyypillisiä sävyjä, kuten smaragdinvihreää nähdään vuonna 2019 myös istuinkalusteiden verhoiluissa, Pihlajaniemi kertoo.

Paavo Tynellin valaisimet viedään nyt käsistä.

Koti on nyt monitoiminen

Trendit ulottuvat pintojen lisäksi myös kodin toiminnallisuuteen.

Ajan tasalla oleva sisustaja suunnittelee kodin tilat monitoimitiloiksi.

– Tämä tarkoittaa, ettei tiloja jaotella enää eri toimintojen ja aktiviteettien mukaan. Hyvin suunniteltu tila muuntautuu ja joustaa käyttäjien nykyisten ja tulevaisuuden vaatimusten mukaan, Pihlajaniemi sanoo.

Vaikka sisustustrendit eivät kiinnostaisi, kannattaa huomio kiinnittää edes kylpyhuoneeseen. Kotien märkätilat remontoimalla koko kodin tunnelma päivittyy uuteen.

– Kylpyhuoneremontti lisää kodin toiminnallisuutta ja sillä saa kasvatettua asunnon myyntiarvoa, sanoo Pihlajaniemi.

Vuoden trendikkäimmässä kylppärissä satsataan nyt hyvinvointiin tehokkaan suorittamisen sijaan. Myös tilasuunnittelussa panostetaan vahvasti rentoutumiseen. Lopputuloksen viimeistelee tunnelmallinen valaistus, jossa käytetään apuna himmennettäviä valaisimia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?