Marika aloittaa joulusisustamisen jo lokakuussa – tämän vuoden ”tonttuovi” on minipuutarha kynttilälyhdyssä

Seinäjokelainen Marika Mäki-Haapoja koristaa kotinsa jouluksi tyylillä ja maltilla.


16.12.2018 14:34

Marika Mäki-Haapoja on pienestä pitäen ahminut tilojen tunnelmaa silmillään. Pitkäaikainen haave urasta sisustamisen parissa toteutui kuitenkin vasta myöhemmin aikuisiällä, kun 46-vuotias neljän lapsen äiti rohkeni vaihtaa alaa muutama vuosi sitten.

Aiemmin myyntisihteerinä työskennellyt Mäki-Haapoja on nyt aloittamassa taivaltaan yrittäjänä ja sisustussuunnittelijana. Työn ohessa hän kirjoittaa sisustusaiheista blogia sekä valvoo modernien joulusisustajien Facebook-ryhmää.

– Minua on aina kiinnostanut nähdä, miten ihmiset elävät. Haluan uuden ammattini myötä auttaa muita löytämään toimivia ja esteettisiä kokonaisuuksia.

Sisustusalan uusi ammattilainen rakastaa luonnonmateriaaleja, luonnonläheistä värimaailmaa sekä oivaltavia ratkaisuja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia.

– Seuraan aikaani ja toki uudet virtaukset tarttuvat myös minuun. Joskus olin sisustuksen suhteen minimalistisempi, mutta nyt tyyliini on tullut enemmän runsautta.

Marika Mäki-Haapoja on vaihtanut alaa sisustussuunnittelijaksi.

Mäki-Haapoja tunnustaa olevansa viimeisen päälle jouluihminen. Joulun ensi merkit alkavat näkyä sisustajan kodissa jo lokakuussa, jolloin ensimmäiset jouluvalot ilmestyvät ikkunaan.

Mitä lähemmäksi joulua mennään, sitä enemmän ilmassa on juhlan tuntua.

– Joulu näkyy meillä aitona kuusena, aitoina havukoristeina, kukkasina ja kynttilöinä. Viime jouluna tuli tonttuovi, nyt tein lyhtyyn minitalvipuutarhan. Tyynynpäälliset vaihdetaan, mutta verhoja en ikinä vaihda jouluisiksi.

Kuusi saa ainakin yhden uuden koristeen joka joulu.

Mäki-Haapoja kertoo seuraavansa ahkerasti alan uusia trendejä. Tänä talvena hän on huomannut, että punainen väri on tekemässä paluuta suomalaiseen joulusisustuksessa. Trendejä tärkeämpää on kuitenkin oma tyyli.

– Sisustamisen ei tarvitse olla aina niin vakavaa. Tykkään että kodissa näkyy persoona ja siellä on hyvä olla.

Seinäjokelainen sisustussuunnittelija Marika Mäki-Haapoja tykkää sekoittaa uutta ja vanhaa.

Paperiset joulutähdet ovat nousseet sisustajan seinälle jo useampana vuonna.

Mäki-Haapojan joulukuusi saa joka vuosi ainakin yhden uuden koristeen.

Marika Mäki-Haapoja kuluttaa joulukoristeisiin vuosittain noin 50-100 euroa. Suurimman osan koristeista hän löytää kirpputoreilta.

–Joulu on minulle perheen yhteinen juhla, rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa. Lasten riemua on ihana katsella ja heitä on ihana ilahduttaa.

Marika Mäki-Haapojalla menee vuosittain noin 50-100 euroa joulukoristeisiin. Suurimman osan koristeista hän löytää kirpputoreilta.

Sisustussuunnittelijan mukaan miniatyyripuutarhat ovat tämän joulun sisustustrendi. –Asetelman voi tehdä vaikka lyhtyyn tai lasikuvun alle.

Marika Mäki-Haapoja tykkää askarrella itse myös kortit ja paketit.

–Sisustamisen ei tarvitse olla aina niin vakavaa, tykkään että kodissa näkyy persoona ja siellä on hyvä olla.

Joulun mausteet ovat nekin kuin koristeita.

Kultaiset aterimet ja kuusenhavut ovat joulupöydän kauniita yksityiskohtia.

Joulukuusi saa joka vuosi vähintään yhden uuden koristeen.

Kolme vinkkiä

  1. Varo koristelemasta liikaa.

  2. Suosi luonnonmateriaaleja, jos mahdollista.

  3. Mieti muutama pääväri ja pysy niiden ympärillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?