Kaisa, 33, rakentaa joulua koko vuoden – tältä näyttää hänen alle 100 euroa maksanut kiistelty joulusisustuksensa

Joulu on kerran vuodessa. Mutta sehän ei estä juhlaan valmistautumista jo helmikuussa!

10.12.2018 15:02

”Mun tekis mieli jo kaivaa joulukuusi esiin, ihan vaan siksi, että näen, mihin laitan sen tänä vuonna.”

Näin vantaalainen Kaisa Hukkanen kirjoitti syyskuussa Facebookin joulupalstalle. Hän oli muuttanut alkuvuodesta uuteen kotiin ja jo silloin hänen mielessään oli joulu. Mihin joulukuusi sopisi uudessa kodissa? Missä muut joulukoristeet pääsevät parhaiten esiin?

Kaisa, 33, kuvailee itseään innokkaaksi sisustajaksi ja vielä intohimoisemmaksi joulusisustajaksi. Joskus hän saa jouluideoita keskellä yötä. Ympärivuotista jouluinnostusta on jatkunut ainakin viisi vuotta.

Kiistelty jouluväri

Tänä vuonna Kaisa päätti jo helmikuussa joulukuusenkin värin. Aikaisempina vuosina Kaisan kotona on ollut valkoinen kuusi. Nyt halusi vihreän kuusen, vaikka se vaati hieman ponnisteluja.

– Meillä on neljä kissaa, jotka ovat kuitenkin antaneet kuusen olla yllättävän hyvin rauhassa. Vanhin kissoista on 17-vuotias, ja se nukkuu mielellään kuusen alla. Silti tänä vuonna päädyimme muovikuuseen. Toivottavasti ensi vuonna meillä on aito kuusi.

Kaisa himoitsi kuusta jo syyskuun alusta saakka, mutta malttoi odottaa melkein 2,5 kuukautta. Hän toi kuusen sisälle marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. Muut joulukoristeet hän kaivoi esille jo aiemmin syksyllä. Nyt lyhtyjä ja koristeita on porrastasanteilla, vitriinien päällä ja ulkona.

Tältä Kaisan olohuoneessa näyttää:

Marraskuussa Kaisa julkaisi kuvan kuusestaan Facebookin Sydämeeni joulun teen -ryhmässä. Kuva sai heti tuhansia tykkäyksiä. Silti kuvan alle kertyi negatiivisiakin kommentteja, joista Kaisa yllättyi täysin. Myös ryhmän ylläpito puuttui keskusteluun.

– Joidenkin mukaan valkoinen ei ole joulun väri ja että se on liian kliininenkin väri. Mutta itse tykkään todella paljon joulusisustuksestani ja se on tärkeintä, Kaisa kertoo.

Valkoiset pinnat ovat nyt trendikkäitä, muun muassa saunoissa. Me Naiset kertoi äskettäin Ulvilassa asuvan Henna Raitasen saunaremontista, jonka jälkeen hän sai unelmiensa valkoisen saunan.

Tarkan euron jouluttaja

Joulusisustuksensa päälinjat Kaisa suunnittelee valmiiksi jo melkein heti, kun hän on viettänyt edellisen joulunsa. Tänä vuonna heidän kodissaan näkyy paljon valkoista ja hopeaa. Uusi, vihreä kuusi tuo värimaailmaan hänen mielestään kivan kontrastin.

Vaikka Kaisa sisustaa mielellään, varsinkin jouluksi, hän sanoo käyttävänsä siihen yllättävän vähän rahaa.

– Olen hyvä bongailemaan joulutavaroita, vaikka moni saattaa luullakin, että niihin on mennyt paljon rahaa. Viime vuonna ostin kuusen alennusmyynnistä. Katselen Facebook-kirppiksiä ja ostan joulukoristeita pikkuhiljaa. Tänä vuonna sisustukseen on mennyt maksimissaan sata euroa.

Viime vuonna koti oli puettu siniseen ja valkoiseen Suomi 100 -hengessä. Sitä edellisenä on ollut harmaata ja vaaleanpunaistakin. Muutamat elementit pysyvät aina mukana, kuten Pentikin hopeiset porot. Niitä Kaisan kotoa löytyy 15 kappaletta. Sisustuksessa näkyy muitakin porohahmoja.

– Luon joulusisustukseni fiiliksen mukaan jo hyvissä ajoin. Joulukuusi saa lähteä heti pyhien jälkeen, 27. joulukuuta, ja sitten alan suunnitella seuraavaa joulua. Haluan aloittaa uuden vuoden niin sanotusti puhtaalta pöydältä, Kaisa naurahtaa.

Katso lisää kuvia Kaisan huimasta joulusisustuksesta tämän linkin kautta.

Lue myös:

Ensitreffit-Heikille joulu on vieras ja ristiriitainen juhla – tänä vuonna hän silti yllättää Miinan ”erityisellä lahjalla”

Jenna sai Petra-puolisoltaan käsittämättömän upean joulukalenterin – ensimmäistä luukkua mahdoton päihittää

Helppo imurikikka mullisti kodin siivouksen – sepelikasat olohuoneessa ovat historiaa

Kati leipoi lumihiutaleen muotoisia joulutorttuja, joista tuli hitti – sitten someraivo repesi kynsilakasta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?