Asuminen

Vaaleanpunaisen kodin seinien taakse kätkeytyy värikäs yllätys – Ruskolla myydään rohkeasti erilaista taloa

Julkaistu:

Kodit
Ruskolta löytyy talo, jota ei voi moittia uskalluksen puutteesta.
Suomalaisia kritisoidaan usein turhasta vaatimattomuudesta.

Menemme lauman mukana, emme uskalla revitellä ja pelkäämme suututtavamme naapurin. Tämä vaatimattomuuden kulttuuri näkyy myös suomalaisessa rakentamisessa.

Helsingin BO LKV:n kiinteistönvälittäjä Roni Arvonen kommentoi vastikään Ilta-Sanomille, että erottautuminen ei ole Suomessa helppoa.

– Sitä ei haluta Suomessa oikein tehdä. Tyypillistä on, että rakennetaan tavallisen näköinen talo, ja panostetaan sitten enemmän sisälle, Arvonen kommentoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Suomalaista sisustusta puolestaan ihmetteli Helsingin Sanomien haastattelussa tietokirjailija Aino-Maija Leinonen. Entinen siivousyrittäjä on sitä mieltä, että suomalaisten kodit ovat hämmästyttävän samanlaisia. Siivoustyötä tehdessään Leinonen huomasi, että ”kaikkien lempiväri oli valkoinen. Ja kaikilla oli samat esineet.”


Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön.

Netin asuntoilmoitusten joukosta löytyy todellinen väripilkku, joka on kaukana vaatimattomasta.

Turun lähellä Ruskolla sijaitseva puutalo on piristävän vaaleanpunainen. Etuovella ja Oikotiellä esiteltävissä asuntoilmoituksissa 130 neliön omakotitaloa kuvaillaan rohkeasti erilaiseksi.


Yllätykset eivät lopu ulko-ovelle, sillä myös sisällä talossa on käytetty mielikuvitusta. Talossa on tiloja, joita ei joka kodista löydy.

Kuntosalille, soittokämpälle ja teehuoneelle on löytynyt paikkansa.


Eikä talon sisustaja ole ainakaan vannonut valkoisen nimeen.

Olohuoneessa on rohkeat kukkatapetit, eikä väreissä pihistellä muuallakaan sisätiloissa. Keittiönkaapit ovat punamustat, makuuhuoneen tehostevärinä on liila ja jopa vessan peilejä koristavat rohkeat kehykset.

Kenties ulkomaiden eksotiikasta inspiraatiota saaneen kodin tyyli jatkuu pihalla. Sieltä löytyy värikäs terassi ja pulloja notkuva hylly.


Asuntoilmoituksessa kerrotaan, että kiinteistö voidaan myydä irtaimistoineen tai osittain kalustettuna.

Yhdessä tasossa olevan omakotitalon pyyntihinta on 187 000 euroa.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut asunnon välittäjää kommenttia varten.

Ilta-Sanomat ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.


Katso tästä videolta, miten teet kotiisi jouluisen tunnelman!