Asuminen

Pöly ja rasva tarraavat tiukasti kiinni kaapinoviin – unohda tässä taistelussa tiskirätti

Julkaistu:

Siivous
Perinteinen tiskirätti on pöly- ja rasvatahrojen poistoon huono valinta.
Joulunajan ikävin siivousrasti on keittiön kaappeihin tarraava rasva. Pöly ja rasva saattavat jämähtää kaappien päälle niin ikävästi, että siivouspäivänä konstit tuntuvat olevan vähissä.

Epätoivoon ei kuitenkaan kannata vaipua.

Kysyimme siivousvälineistä tunnetun Sinituote Oy:n markkinointikoordinaattori Marika Saarinummelta, miten hankalat rasvatahrat kannattaa poistaa.


Seuraava tilanne on harmillisen tuttu: hinkkaat rasva- ja pölykerrosta keittiönkaappien päältä pois samalla keittiörätillä, jolla hinkkaat pöytätasojakin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Virhe!

Perinteinen tiskirätti on pöly- ja rasvatahrojen poistoon huono valinta.

– Jos pyyhinnän aloittaa tällaisella tiskirätillä, rasva ja pöly alkavat levitä ympäriinsä. Sitä saa jynssätä ja tuntuu, ettei se lähde pinnasta, Saarinummi kertoo.

Oikea siivousmateriaali on rasvan poistossa ensisijaisen tärkeää, sillä kun väline on oikea, lian saa pois ilman vahvoja siivousaineita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikrokuituliina viimeistelee työn

Saarinummi suosittelee pöly- ja rasvatahrojen poistoon mikrokuituliinaa.

Työn voi kuitenkin aloittaa myös kertakäyttöisellä pölyliinalla. Sillä rapsutellaan pois pölyä, ja työ viimeistellään kostealla mikrokuituisella siivousliinalla.

– Mikrokuituinen liina pureutuu kaapin pintaan ihan eri tavalla kuin tavallinen sieniliina. Mikrokuituliinoissa on pieni, terävä ja kiilamainen kuitu, Saarinummi selittää.


Rasva- ja pölykerrosten siivousta helpottavat tietenkin säännölliset siivousrutiinit.

Jos kaapin päälle ei tule kurkittua viikkosiivouksen yhteydessä, kannattaa siivoukseen kehitellä jonkinlainen rutiini.

– Kaapit voi siistiä aina, kun tekee rasvaista ruokaa tai silloin, kun putsaa liesituuletinta. Jonkinlainen rutiini on hyvä olla, Saarinummi sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt