Asuminen

Suomalaissuunnittelija Taina Suonio mukana maailman arvostetuimmassa puutarhakilpailussa – ammentaa inspiraatiota Suomesta

Julkaistu:

Puutarha
Suomalainen suunnittelija on ensimmäistä kertaa mukana maailman arvostetuimmassa puutarhakilpailussa.
Äskettäin uutisoitiin, että Lontoossa asuva Taina Suonio suunnittelee The Roots in Finland Kyrö Garden -kilpapuutarhan Chelsea Flower Show´ssa.

Palkittu maisemasuunnittelija sanoo olevansa enemmän kuin onnellinen saamastaan kunniasta. Hän on otettu, sillä toukokuiseen tilaisuuteen osallistuvat aina Britannian kuninkaalliset. Nyt arvovieraat näkevät suomalaisnaisen loihtiman puutarhan.

– Totta kai on hienoa päästä mukaan näin arvostettuun puutarhakilpailuun ensimmäisenä suomalaisena, ympäristöbiologinakin toimiva Taina kiittelee.


Jo 107 kerran järjestettävässä RHS Chelsea Flower Show´ssa vierailee kuninkaallisten lisäksi lukuisia julkisuuden henkilöitä. Viikon kestävässä tapahtumassa käy vuosittain noin 160 000 ihmistä. Kuningatar Elisabetin ja muun kuninkaallisen perheen jäsenten lisäksi vuosittaisia vieraita ovat olleet muun muassa muun muassa Ringo Starr, Ronald Atkinson ja Jerry Hall.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ammentaa inspiraatiota Suomesta

Tainan meriitteihin kuuluu sekin, että hän on tehnyt vuosien varrella töitä Ison-Britannian tunnetuimpien puutarhasuunnittelijoiden kanssa. Listalla ovat Carol Klein, Andy Sturgeon, Paul Stone, Prof. Nigel Dunnett, Thomas Hoblyn ja Jo Thompsonin.

Viime toukokuussa Taina voitti suunnittelija Mark Gregoryn kanssa kultaa Chelsea Flower Show:ssa kilpapuutarhalla, joka oli myös yleisöäänestyksen voittaja.

– Toimin tuolloin tiiminvetäjänä ja vastasin istutuksista sekä puutarhan esteettisestä ilmeestä. Tällä hetkellä olen muun muassa Helsingin yliopiston Vihreistä vihrein – viherkatot osaksi kaupunkia -tutkimusryhmän jäsen, hän kertoo.


Suonio on myös Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan vuonna 2017 Rakentamisen Ruusulla -palkitun ainutlaatuisen Vihreistä vihrein -korttelihankkeen ”äiti”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Taina Suonio sanoo, että kilpapuutarha ammentaa inspiraationsa suomalaisesta kulttuuriperimästä sekä suomalaisten niittyjen ja lehtojen biodiversiteetistä (luonnon monimuotoisuudesta).

Suonion mukaan kilpapuutarhan solisten pulppuava vesiaihe korostaa suomalaisten suhdetta järviinsä ja tukee luonnon monimuotoisuuden kuvaa. Onhan Suomessa noin 188 000 järveä.

Chelsea Flower Show 21–25.5.2019

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt