Asuminen

Kaisa osti vanhan lipaston ja keksi sille uuden käyttötarkoituksen – myyjän alkujärkytys katosi, kun hän näki kuvan lopputuloksesta

Julkaistu:

Koti
Vanhojen esineiden pelastaminen ei ole mikään pienen porukan harrastus. Esineiden pelastajille perustetussa Facebook-ryhmässä on lähes 50 000 jäsentä.
Kun vehmaalainen Kaisa Vähä-Kouvola tarvitsee perheensä kotiin jotakin uutta, hän alkaa selata verkon kierrätyssivustoja ja etsiä vanhaa.

Vähä-Kouvola asuu perheensä kanssa puolisonsa suvun vanhassa maatalossa, joka on rakennettu 1900-luvun alussa tai ehkä vähän aiemminkin, Vähä-Kouvola kertoo.

– Vanhaan taloon ei oikein voi ostaa ihan uutta. Sohva on vanha, nojatuolit ovat vanhan tyyliset ja keittiönpöytä on miehen isoisän tekemä ja alkuperäisessä kunnossa.

Vessaan päätyneen lipastonkin Vähä-Kouvola löysi nettikirpputorilta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Lipasto oli hyvässä kunnossa, mutta fiksasimme sitä nykyiseen käyttöön sopivaksi. Lisäsimme lipastoon altaan ja käsittelimme pinnan venelakalla, jotta huonekalu kestäisi vesiroiskeita, Vähä-Kouvola sanoo.
Aiemmin lipaston ylä- ja alakaapistot olivat kiinni toisissaan. Vähä-Kouvola ja hänen miehensä irrottivat kaapistot, tekivät käsialtaalle paikan ja upottivat altaan paikalleen.

– Ensin myyjä vähän järkyttyi, kun hän kuuli, että lipasto tulee vessaan. Lähetin hänelle kuvan lopputuloksesta, ja hän sanoi, että siitä tuli hyvän näköinen.


Vähä-Kouvola on pelastanut muitakin vanhoja esineitä, esimerkiksi vanhan astiakaapin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kaappi oli pitkään ulkorakennuksessa naula- ja työkalukaappina ja nyt pelastin sen tupaamme. Periaatteessa kaappi on entisessä kunnossaan. Vanhan vihreä, tai myrkyn vihreä maali, jota siihen aikaan oli, oli rapistunut. Nyt kaappi on beesin värinen.


Vähä-Kouvola on pelastanut esineitä paitsi nettikirppiksiltä ja vanhasta maalaistalostaan myös naapureilta.

– Tyttären huoneessa on klaffipiironki, jonka ostin naapurista, kun talo myytiin.

Salin sohvakalusto on peräisin anopin lapsuudenkodista.


Vanhojen esineiden pelastaminen ei ole mikään pienen porukan harrastus. Yksinomaa Facebookin Pelastetaan vanhat esineet! -ryhmässä on liki 50 000 jäsentä. Vähä-Kouvola julkaisi ryhmässä kuvan muokatusta lipastostaan, ja tuhannet tykkäsivät siitä.

– Tarina on vielä tärkeämpi kuin esineen ulkonäkö. On kiinnostavaa tietää, mistä huonekalu on tullut ja jopa kuka sen on tehnyt.

Oletko tehnyt kiinnostavia esinelöytöjä? Kerro siitä sähköpostitse: karoliina.paananen@iltasanomat.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt